avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri obtinute in perioada concubinajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri obtinute in perioada concubinajului

Buna tuturor,

Din 2001 stau impreuna in aceeasi locuinta si fara intreruperi cu tatal copiilor mei. Nu stiu daca eu detin vreo parte din vreun bun obtinut de acesta in perioada concubinajului nostru si daca am vreun drept la bunurile mostenite de el de la parintii si bunicii lui (terenuri si case).

Auzisem ca dupa o anumita perioada de timp petrecuta impreuna (dar nu stiu care este aceasta), cei doi concubini sunt asimilati sotului si sotiei si au aceleasi drepturi sau pe aproape.

Ma puteti lamuri care sunt drepturile mele ca si concubina in ceea ce priveste bunurile obtinute in perioada concubinajului?
Multumesc.
@nenothu, nu există o astfel de lege. Concubinajul nu este reglementat în legea civilă română.
Puteţi avea un eventual drept de creanţă , dacă v-aţi adus aportul la achiziţionarea bunurilor , drept de creanţă care trebuie valorificat în termen de 3 ani de la naşterea lui, altfel, se stinge dreptul material la acţiune .Aceasta dacă nu există calea amiabilă, în eventualitatea încetării stării de concubinaj.
Bunurile dobândite de concubin cu titlu de moştenire şi donaţie au calitatea unor bunuri proprii ale concubinului dvs. ªi nici dacă aţi fost căsătoriţi nu aţi fi putut avea vreun drept asupra lor , în caz de divorţ urmat de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj handsu handsu Daca in cadrul unui concubinaj femeia contribuie la constructia unei case cu o suma importanta ,fapt pe care barbatul recunoaste printr-o declarate olograf ... (vezi toată discuția)
Viata in concubinaj mierla mierla ce se intampla dupa 5 ani petrecuti in concubinaj?ce drepturi legale pot avea partenerii dupa despartire in ceea ce priveste partajul....exista o lege???am ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)