avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public ,schimbat functia prin decizie primar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public ,schimbat functia prin decizie primar

Buna ziua.Sunt functionar public cu o vechime de 34 ani in administratia locala.Am fost incadrat inspector protectie civila.Noua conducere a primariei ,prin dispozitie ma transferat la serviciul investitii,fara a avea si avizul ANFP.Este corecta sau abuziva decizia luata,mentionez ca sunt fratele fostului primar si ca este o razbunare politica.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 23:17, 19 Iulie 2012
nu puteati fi transferat pt ca aceasta modificare a raportului de serviciu se aplica pentru a pleca dintr-o institutie cu personalitate juridica in alta. poate va referiti la mutare, care este o modificare a raportului de serviciu in cadrul aceleiasi institutii publice cu personalitate juridica. mutarea definitiva potrivit art.91 alin.(2) din Legea nr.188/1999 r2, poate avea loc cu acordul scris al functionarului public.
deci, cu alte cuvinte daca nu v-ati exprimat acordul, nu prea sunt respectate dispozitiile legale mentionate mai sus. iar daca nu sunt respectate dispozitiile legale de mai sus , actul administrativ este anulabil in instanta de contencios administrativ in conditiile si termenele Legii nr.554/2004, asta daca a produs deja efecte juridice. daca nu a produs inca efecte juridice institutia in speta are posibilitatea de a revoca actul, potrivit aceleiasi Legi nr.554/2004 (art.1 alin.6).
de asemenea, si dvs aveti posibilitatea de a contesta acel act administrativ intr-un termen.
in ceea ce priveste avizul ANFP, Legea nr.188/1999 (r2) nu prevede obtinerea avizului prealabil si obligatoriu al ANFP in cazul mutarii, ori a transferului, decat in cazul in care acest lucru ar afecta structura compartimentului.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
ContSters233010, utilizator
ma scuzati da era vorba de mutare pe alt post.va multumesc pt raspuns
cristinacrivat a scris:

in ceea ce priveste avizul ANFP, Legea nr.188/1999 (r2) nu prevede obtinerea avizului prealabil si obligatoriu al ANFP in cazul mutarii, ori a transferului, decat in cazul in care acest lucru ar afecta structura compartimentului.

Daca functionarul a fost mutat cu post cu tot intrun alt compartiment, de exemplu de la administratie publica la serviciul de evidenta(serviciu care are 7+1 posturi) functionarul fiind a 9-a persoana, se poate interpreta ca a afectat structura compartimentului si este necesar avizul ANFP?

modificarea structurii compartimentului la care faceam referire este cam asa: am un serviciu (7+1), din care este mutat definitiv un post. ce se va intampla? nu mai avem nr minim de posturi necesar pentru a fi exista serviciul: este obligatoriu avizul ANFP pentru noua organigrama si structura de functii. dar daca avem un serviciu (7+1) in care ni se adauga inca un post, atunci am avea 8+1, si serviciul poate continua fara a fi afectat in vreun fel nu? deoarece are peste nr minim necesar de functii de executie.
asa ca pt a raspunde la intrebare dvs.: Nu, nu este afectata structura compartimentului si nu este nevoie de avizul ANFP
nemultumire mea consta in faptul ca sunt mutat de pe un post pe altul ,doar pentru faptul ca sunt fratele fostului primar.Am o vechime destul de mare in aceeasi institutie si nu se poate zice ca am venit politic.Referitor la art.91alin.2 nu mi-a fost cerut acordul scris.Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva a functionarului public in cadrul altui compartiment adinutza.2008 adinutza.2008 Cum procedez in cazul mutarii definitive a unui functionar public, in cadrul unui alt compartiment din aceeasi unitate? Este necesar avizul ANFP-ului? (vezi toată discuția)
Pentru mutarea definitiva este necesar avizul anfp? gabrielatei gabrielatei VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA PENTRU MUTAREA DEFINITIVA A UNUI FUNCTIONAR PUBLIC IN CADRUL ALTUI COMPARTIMENT, ESTE NECESAR AVIZUL A.N.F.P.? (vezi toată discuția)
Delegare atributii functie conducere alexandru2004 alexandru2004 In anul 1997 am absolvit Colegiul administratie locala /secretariat ( SSD) angajandu-ma la Primarie in fct. de ref. de specialitate in cadrul compartimentului ... (vezi toată discuția)