avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pentru mutarea definitiva este necesar avizul ANFP?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pentru mutarea definitiva este necesar avizul ANFP?

VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA PENTRU MUTAREA DEFINITIVA A UNUI FUNCTIONAR PUBLIC IN CADRUL ALTUI COMPARTIMENT, ESTE NECESAR AVIZUL A.N.F.P.?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 12:06, 27 Octombrie 2011
eu stiu ca da... mai bine va interesati direct la anfp
Nu

LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 91
(1) Mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă ori temporară.
(2) Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public. În oricare dintre situaţii este necesar acordul scris al funcţionarului public;
b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcționar public perioada determinata nachidil nachidil Un funcționar public angajat pe o perioadă determinata poate fi transferat în cadrul aceleiași instituții pe un post similar dar pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva adinutza.2008 adinutza.2008 Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva pe functie publica de auditor? legorodi legorodi Buna ziua Poate avea loc mutarea definitiva a unui functionar public, avand functia de inspector, grad profesional superior pe o functie publica vacanta de ... (vezi toată discuția)