avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intoarcere din CIC

Buna ziua,
Saptamana viitoare trebuie sa ma intorc la munca dupa 2 ani de CIC. Am fost anuntata ca postul meu nu mai exista si deci ma voi intoarce pe un post similar. Problema este ca vor sa-mi incheie un contract pe 6 luni spunandu-mi ca asa se face in acel departament, ca toata lumea de acolo are contract pe 6 luni dar sa nu-mi fac probleme ca acesta se prelungeste automat. Este legal acest lucru? Eu inainte aveam contract pe perioada nedeterminata. Nu stiu ce sa fac. Mi-e teama ca daca refuz sa semnez sa nu ma dea afara.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 13 Iulie 2012
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de a implini copilul 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de minimum 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. - In cazul in care locul de munca al dvs. a fost desfiintat angajatorul poate sa va ofere un alt loc de munca, prin modificarea CIM printr-un act aditional pe care il veti semna numai daca sunteti de acord.
- Daca nu sunteti de acord atunci se aplica ce am scris la pct.3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj becca becca Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil pana la 2 ani andravlad andravlad buna ziua, problema mea este urmatoarea: in 2011 am optat pentru un concediu de maternitate de 2 ani. societatea la care eram angajata in anul mentionat, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj dupa crestere copil mira27 mira27 Buna ziua. Daca am fost in crestere copil de la 3 la 4 ani, mai pot beneficia de indemnizatie somaj? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)