Buna ziua,
Saptamana viitoare trebuie sa ma intorc la munca dupa 2 ani de CIC. Am fost anuntata ca postul meu nu mai exista si deci ma voi intoarce pe un post similar. Problema este ca vor sa-mi incheie un contract pe 6 luni spunandu-mi ca asa se face in acel departament, ca toata lumea de acolo are contract pe 6 luni dar sa nu-mi fac probleme ca acesta se prelungeste automat. Este legal acest lucru? Eu inainte aveam contract pe perioada nedeterminata. Nu stiu ce sa fac. Mi-e teama ca daca refuz sa semnez sa nu ma dea afara.
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
2. Inainte de a implini copilul 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de minimum 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.
4. - In cazul in care locul de munca al dvs. a fost desfiintat angajatorul poate sa va ofere un alt loc de munca, prin modificarea CIM printr-un act aditional pe care il veti semna numai daca sunteti de acord.
- Daca nu sunteti de acord atunci se aplica ce am scris la pct.3.
Somaj
becca
Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)