avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tutorele legal este platit de stat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tutorele legal este platit de stat?

O familie (sot si sotie), care au calitatea de tutori legali pentru doi copii (nepoti), o fata de 15 ani si un baiat de 18 ani (elevi), beneficiaza de ajutor financiar din partea statului ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:04, 13 Iulie 2012
Nu beneficiază , legea prevede că tutela este o sarcină gratuită. Cel mult ar putea beneficia unul dintre soţi de un stimulent în cuantum de 97 de lei care este o sumă derizorie .
Baiatul de 18 ani deja nu se mai afla sub tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela este sau nu o sarcina gratuita? ralucaalexa ralucaalexa Doi copi minori, ramasi fara parinti in urma decesului,daca sunt luati in ingrijire de sora mamei, ea beneficiaza de un venit lunar in aceasta situatie. (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare marinela43 marinela43 :help:Buna ziua! Sunt d na Marinela din Salonta ,am 43 de ani si sunt in pensie de boala ! De aproape o luna mi a murit un baiat intr un accident tragic si de ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormintare vio58 vio58 sotul vecinei mele a murit ,nu era angajat,era casnic ,sotia este salariata ,baiatul este salariat are acelasi domiciliu,doresc sa ma lamuriti daca familia ... (vezi toată discuția)