avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lamurire situatie fara sfarsit !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lamurire situatie fara sfarsit !

Salutare ,

Am si eu o problema care suna in felul urmator :

Am declarat la politie un furt pe care nu l-am facut , am achitat paguba tot , acum e vorba de un complice pe care il vor aduce la audieri care nu are nici o vina , insa eu am zis ca el m-a pun in legatura cu cineva sa vand ce am asa zis furat.

Dupa ce am achitat am crezut ca s-a terminat , dar acum am fost chemat fata in fata cu acel complice sa dezbatem , eu am tinuto pe a mea ca e vinovat , el ca nu .

Acum mi s-a zis ca trebuie sa ma prezint la detectorul de minciuni si nu stiu ce sa fac.

Nu am cum sa spun adevarul ca aveau toate probele impotriva mea , am crezut ca platesc acea paguba is scap.

Si acum sa va zic despre ce e vorba :

Eu inchiriasem o masina pentru "o treaba murdara" pe care urma sa o fac in ziua cand am fost prins de politie. cu o seara inainte a avut loc un furt de motorina si politistii umblau si cautau suspecti si nici nu stiu cum au ajuns la masina mea si au vazut cagulele si manusile in spate care mai si miroseau a motorina si la presiunea politistilor am zis ca am furat ca nu avea incotro.

Acum nu stiu ce sa fac :(

Sugestii ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:24, 16 Iulie 2012
Nu este normal să recunpaşteţi ceea ce nu aţi făcut. De principiu trebuie trase la răspundere penală persoanele vinovate , conform vinovăţiei lor .
Spuneţi adevărul .Dacă au probe , să demonstreze că dvs. aţi comis furtul. Simpla declaraţie, fără dovezi , nu reprezintă un tmei pentru a fi urmărit penal şi trimis în judecată. Spuneţi adevărul şi cu privire la persoana căreia i-aţi atribuit rolul de complice. Adevărul oricum poate ieşi la iveală.
Am declarat la politie un furt pe care nu l-am facut , am achitat paguba tot , acum e vorba de un complice pe care il vor aduce la audieri care nu are nici o vina , insa eu am zis ca el m-a pun in legatura cu cineva sa vand ce am asa zis furat.


Pai daca ati nu ati comis furtul , cum ati avut un complice la ce nu ati comis ?

Nici macar in aceasta postare nu declarati adevarul si este evident ca la fel ati procedat atunci cand ati fost audiat de organele in drept.
Fata de aceasta situatie , care rezulta din declaratiile si din comportamentul dvs , in mod evident organele de urmarire , au solicitat sa fiti audiat in fata detectorului de minciuni.
Nu sunteti obligat sa acceptati testul cu detectorul de minciuni , il puteti refuza , situatie care insa va crea destule suspiciuni asupra dvs.
In functie de probatoriile administrate , este posibil sa vi se intocmeasca dosar penal , fie pentru marturie mincinoasa sau chiar pentru infractiunea de favorizare a infractorului.
Recomandabil , in functie de posibilitatile materiale , ar fi angajarea unui avocat , cu care sa stabiliti tacticile de aparare si care sa poata minimaliza eventualele consecinte juridice ale faptei dvs..
Oricum , incercati sa fiti sincer , macar atunci cand postati aici , unde nu va acuza nimeni de nimic , pentru ca informatiile care vi se prezinta sa va poata fi de real folos.
Ce este adevarat :
Politia m-a gasit cu manusi si cagule in masina si manusile miroseau a motorina din cauza mea ca dupa ce am alimentat masina am pus manusile pe mana. Politia m-a oprit intamplator in trafic si m-a dus la sectie unde am fost oarecum fortat sa zic ca am furat eu . Aveam cagulele si manusile in masina deoarecea planuiam o alta "magarie" dar mult mai mare si profitabila.

-------------------

Ce este fals:

Tot ce am declarat ca am furat eu si am avut complice , a fost o poveste inventata doar pentru a scapa de acolo ca stateam de 6 ore si nici un telefon nu am putut da.
Am zis ca platesc motorina aia si scap cu o amenda penala.

-Dar dupa 2 luni vad ca ma pune la detectorul de minciuni si nu stiu ce sa fac !

M-am gandit sa imi schimb declaratia si sa zic ca nu am furat eu , dar ce sa le zic cand intreaba de ce erau cagulele si manusile in masina?
Si cam cat ar costa un avocat cu care sa efectuam toata treaba ?

Si cam la ce pedeapsa m-as putea dupa ce declar ca nu am fost eu ?
In cazul dvs. ar fi recomandabil sa va angajati avocat deoarece va complicati foarte mult existenta si avocatul va poate sfatui in mod confidential.
Dupa parerea mea nicio instanta nu va crede ca sunteti nevinovat dupa ceea ce rezulta din relatarea dvs. cu privire la situatia de fapt.

Cel care nu recunoaste poate avea sanse sa scape insa nu cred ca si dvs...
Depinde foarte mult cum se va apara in cadrul procesului penal.
De fapt de-a ce si cu cine va jucati ?

Nimeni nu are garantia ca macar acum afirmati adevarul , exact ca in zicala aceea cu ciobanul si cu lupul.
Cred ca singura posibilitate , referitor si la cele aratate de dl.avocat C.Lascoschi ,ar fi sa fiti sincer macar cu avocatul pe care il veti alege.
Pe de alta parte ,art.320 ind.1 c.pr.pen. in cazul in care va recunoasteti faptele in fata organelor de urmarire penala sau/si in fata instantei , prevede o reducere cu 1/3 a limitelor pedepselor aplicate de textele de lege prin care veti fi incriminat.

Alte discuții în legătură

Furt alex10 alex10 Salut! Am o problema. In urma cu 10 luni,impreuna cu un prieten am furat o geanta de la o femeie,iar acum mi s-a dat citatie sa merg la politie,am mers si mi ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ionela039 ionela039 impreuna cu prietenul meu,am plecat la cumparaturi in real.am luat mai multe produse pe care le-am pus in cos...am intrat in camina de proba unde am probat o ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor Monica_mnk Monica_mnk Am luat asupra mea un furt am declarat si la politie,nu am stiu repercusiunile,sa va explic,la o petrecere o amica a furat bijuterii,a insistat sa plecam iar ... (vezi toată discuția)