avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... poti conduce!?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

poti conduce!?

poti conduce un auto mai mare de 3,5 tone fara atestat in romania sau afara
Pentru a putea conduce auto ,cu caracteristicile mentionate,este necesar
1:Atestat profesional pentru transport marfa, care se obtine in urma unui curs la Autoritatea Rutiera Romana.Fara acest atestat, nu aveti dreptul sa conduceti autovehicule de marfa cu masa maxim autorizata mai mare de 3,5 tone.
2:Licenta de transport, daca efectuati transporturi si pentru altii.
3:Autorizatie sanitar veterinara, in cazul transport animale vii
4:Toate verificarile tehnice la masina.
5:Va trebuie si tahograf.
oug 195
Art.66. - (1) Atestatul profesional este obligatoriu pentru conducătorul autovehiculului care efectuează transport de mărfuri periculoase, transport public de persoane, transport în cont propriu de persoane cu microbuze şi autobuze, transporturi agabaritice, precum şi pentru autovehiculele de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, care circulă în trafic intern şi internaţional.
ART. 66
(1) Atestatul profesional este obligatoriu pentru conducătorul autovehiculului care efectuează transport de mărfuri periculoase, transport public de persoane, transport în cont propriu de persoane cu microbuze şi autobuze, transporturi agabaritice, precum şi pentru autovehiculele de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, care circulă în trafic intern şi internaţional.
#M5
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică conducătorilor de autovehicule aparţinând Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Ministerului Apărării, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază.
#B
(3) Condiţiile de obţinere a certificatului de atestare profesională se aprobă prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
(4) Certificatul de atestare profesională care conferă titularului dreptul de a efectua activitatea pentru care a fost eliberat este valabil numai însoţit de permisul de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport marfa cu 3,5t+remorca 3,5t lucasebastian lucasebastian Buna ziua Am o firma de transpot si fac transport internantional cu o autoutiltara de 3,5 t si as dori sa ii atasez si o remorca de 3,5 t masa maxima ... (vezi toată discuția)
Atestate conducatori auto raresbogdan raresbogdan Conducatorii auto cu categoriile auto B,C este obligatori sa aiba atestate ca sa poată conduce masini de peste 3,5 t? Dar cei care conduc tractoare? De ... (vezi toată discuția)
Ce documente imi trebuie ca sofer de transport marfa? CURALA CURALA Buna seara. Va rog mult daca ma poate lamuri cineva ce documente imi trebuie ca sofer de transport marfa cu o masina mai mare de 3,5 tone si daca imi trebuie ... (vezi toată discuția)