Buna, sunt divortata, am obtinut custodia baiatului meu de 8 ani, eu locuiesc in Spania si in urma cu 2 ani, mi-am refacut viata, in momentul in care fortul meu sot a aflat a inceput cu amenintari si sa imi creeze problem, ajungand pana a merge la politie sa spuna ca i-am furat copilul, fapt care ulterior s-a dovedit ca nu era adevarat. Acuma eu sunt in vacanta inromania cu baietelul, are nu doreste sa mearga cu tatal sau, plange si de frica nu mai iese afara. A venit inclusiv cu un executor pentru asi lua copilul, dar acesta a plans si nu a vrut sa mearga explicand-ui executorului de ce nu vrea. Executorul m-a invitat la biroul sau ca sa vorbeasca cu mine... surpriza il interesa ce averi are actualul meu sot, daca avem bani... iar cu nu a primit un raspuns pe care si-l dorea, mi-a spus ca sunt obligata sa las copilul cu tatal sau pe perioada vacentei care ii corespunde prin sentinta. I-am spus ca eu nu m-am opus in nici un moment ca copilul sa isi petreaca vacanta cu tatal sau, dar ca nici nu pot sa il obligm sa traumatizez un copil care intelege si vede lucrurile foarte bine. Luni o sa vina cu politia sa il ia desi baietelul nu doreste acest lucru... Ce se poate face in cazul in care minorul nu doreste sa mearga cu tatal, pentru ca acesta ma ameninta ca ma va da in judecata si imi va lua copilul si mi va ruina viata...
Nu aveti ce face, dar daca copilul face la fel si fata cu Politia cum a facut in fata executorului judecatoresc, adica se opune, plange, se ascunde, fuge de el-nici Dumnezeu nu-l poate obliga pe acest copil sa plece cu el.
Este vorba de un drept al tatalui si nu de o obligatie a copilului, copilul nu-i condamnat , ca sa fie incatusat si saltat cu Politia!!!
Multumesc mult de raspuns, deci in principiu, copilul trebuie sa mearga cu el chiar daca nu isi doreste. Nu mi se pare corect, dar la fel de bine stiu ca legile aici in romania nu sunt ca cele din spania, acolo mi-au spus ca nu il poate lua daca copilul nu vrea sa mearga, mai ales ca el are denunti pentru amenintari, a fost si in proces, unde i s-a interzis a mai sune sau sa trimita mesaje, si la fel are denuntie pentru ca a luat copilul si a plecat cu el in Franta fara a ma instiinta, el spunand ca poate pleca unde vrea cu copilul fara sa imi dea nici o explicatie. Din acest motiv eu sunt cam speriata, petru ca el acuma nu stie ce sa mai faca ca ia copilul...
Doamna, daca copilul NU VREA, nu pleaca!!!!
Dvs. trebuie sa nu va opuneti cand vine sa-l ia, in sensul sa nu il retineti pe copil, sa nu-l ascundeti, sa nu-i spuneti in fata executorului ca mama nu te lasa, adica REFUZUL sa fie al copilului!!!
Cred ca e foarte clar!!
Multumesc mult, pentru ajutor. revin cu o alta intrebare, am inteles ca daca baiatul nu doreste sa mearga cu tatal sau, acesta poate acciona in instanta, pentru a nu ma putea intoarce in Spania cu baietelul. Este adevarat? Eu la momentul divortului, locuiam in Spania, in sentinta care este definitiva si irevocabila, se specicifica ca domiciliul meu si al copilul este in Spania. Va intreb deoarece el la acel moment a spus ca copilul locuieste fara a fi legal acolo, desi este un copil nascut acolo, cu rezidenta definitiva, scolarizat, cu medic de familie si asigurare medicale, deci din toate punctele de vedere legal, fapt pe care eu am putut sa il demosntrez. Va multumesc mult.
E dreptul tatalui sa actioneze in instanta daca asa doreste, va trebui sa ceara ca domiciliul copilului sa fie schimbat si ramane de vazut ce va obtine.
Alte discuții în legătură
Vizita minor
danielstoica77
buna seara. am o intrebare si as ruga mult pe oricine sa ma ajute. sora mea a fost casatorita in Spania cu un cetatean spaniol. in urma casniciei a rezultat ... (vezi toată discuția)