avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minor

buna seara. am o intrebare si as ruga mult pe oricine sa ma ajute. sora mea a fost casatorita in Spania cu un cetatean spaniol. in urma casniciei a rezultat un baiat. acum are 1 an si 2 luni. tatal lui nu prea a fost interesat prea ult de soarta lui si nici nu a contribuit cu ceva la cresterea si educatia lui fiindca asta a spus el "costa prea multi bani". acum ei sunt despartiti in fapt sora mea sta la parintii mei in Spania iar pana la divort in luna august(cred eu) tatl baiatului nu a venit decat de 2 ori a stat 5 minute si a plecat. acum insa fortat de parintii lui el vrea sa-l ia acasa la el o zi intreaga dar sora mea i-a spus ca nu se poate acest lucru fiindca copilul este inca prea mic si trebuie alaptat si acum el fiind alergic la orice tip de lapte. el a inceput sa ameninte ca o sa vina cu parintii lui si cu avocatul pentru a-l putea lua pe baiat cu toate ca sora mea nu s-a impotrivit niciodata sa nu-l vada pe baiat dar numai in prezenta ei asta pana la divort. spuneti-mi va rog ce se poate intampla daca mea refuza sa i se i-a copilul de langa ea o zi intreaga mai ales repet copilul e prea sesnibil si poate manca orice? va multumesc anticipat cu stima Daniel Stoica
Cel mai recent răspuns: mgomez , utilizator 02:31, 3 Februarie 2012
Fiindca este la o varsta frageda, este natural sa nu fie in interesele lui sa mearga o zi intreaga fara mama sa. Amenintarile lui nu o sa rezolve nimic. Nu poate sa vina un om cu o tabara pe casa sorei dvs. si sa se astepte la rezultate. Iar, uitati-va la Art. 307 din Cod Penal:

Art. 307

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului

Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.


Insa, trebuie fostul ei sa faca un proces in care sa dovedeasca el ca a refuzat ea din rea credinta sa tina copilul legaturi cu el. Acest lucru este destul de dificil si puteti sa stati linistit. Mai bine pastrati orice dovada de amenintarile lui si refuzarea lui sa colaboreze cu mama copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in spania danielstoica77 danielstoica77 buna seara la toti. sora mea a fost sunat de sotul ei in privinta divortului si doreste sa se intalneasca pt a stabili un partaj pe cale amiabila. el doreste ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Elena 14 Elena 14 Buna ziua,sunt casatorita si am un bebe de 4 luni de zile,relatia cu sotul nu este prea buna si as fi interesata ce se poate intampla cu bebe in caz de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire în cazul abandonului Romirez Romirez O întrebare legată de moștenire, Se dă situația următoare, o familie formată din 2 părinți și 1 copil. Mama a abandonat familia. Tatăl a divorțat ... (vezi toată discuția)