avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire în cazul abandonului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire în cazul abandonului

O întrebare legată de moștenire,
Se dă situația următoare, o familie formată din 2 părinți și 1 copil. Mama a abandonat familia. Tatăl a divorțat de mamă. Tatăl a murit și copilul a fost luat în plasament de sora tatălui care a crescut copilul. Copilul ar fi moștenit din partea tatălui o proprietate însă și copilul a murit. Copilul nu a fost căsătorit și nu are descendenți deci singurele persoane care ar putea moșteni ar fi mama copilului și sora tatălui copilului care a avut grijă de copil.
Proprietatea respectivă va râmâne sorei tatălui copilului? Mama copilului care a părăsit familia este în viață, are dreptul la moștenire după moartea copilului chiar dacă l-a abandonat la o vârstă fragedă?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
Romirez, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 04:16, 2 Noiembrie 2023
Din pacate, da, îl mosteneste. Poate renunta sau nu accepta mostenirea în termen de un an
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)
Mostenire gimmarian gimmarian buna seara.v-as ruga sa imi spineti si mie cum sa procedez in legatura cu o mostenire.parintii mei s-au despartit in urma cu 32 ani.impreuna au facut o casa cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune Oana_Adriana Oana_Adriana Buna ziua, am urmatoarea problema legata de o succesiune. Tatal meu a murit, mama mea inca traieste....dar: am o sora din prima casatorie a mamei (crescuta ... (vezi toată discuția)