avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara.v-as ruga sa imi spineti si mie cum sa procedez in legatura cu o mostenire.parintii mei s-au despartit in urma cu 32 ani.impreuna au facut o casa cu 4 cam si dependinte si 2 copii.in 1979 s-au despartit si copii au fost impartiti 1 cu 1
si sa facut partaj mama plecind din casa.intre timp tatal sa recasatorit si a mai avut un copil cu actuala sotie,copil care a decedat in urma cu 8 ani.aceasta mai are din alta casatorie o fiica care sta in casa cu tatal meu si actuala sotie.Intrebarea este ce drepturi ne revin noua dupa decesul tataluiSI CARE ESTE PROCEDURA LEGALA.CA NU AS VREA CA SORA MEA SA RAMINA DOAR UN SIMPLU PRIVITOR DE LA POARTA.MENTIONEZ CA TOT GREUL PE UMERII EI AU FOST CA TATAL NOSTRU ESTE BOLNAV DE ALZAIMER SI ESTE IN ULTIMA FAZA.iar actuala sotie nu cred ca va recunoaste eforturile depuse de ea.

.
Cel mai recent răspuns: gimmarian , utilizator 23:23, 7 Februarie 2011
copilul din a doua casatorie a tatalui a avut copii la randul lui?
actuala sotie are drept de locuinta pana la deces...in drept mostenitorii legali sunt doar copiii 2 la numar...ceilalti actuala sotie are drept de locuinta pana la moarte...fiica acesteia are un drept de despagubire daca cumva a facut investitie in casa...in rest nimic...daca nu este prevazut un testament...ce poate fi atacat si el in instanta.
Daca pana la data decesului nu va instraina bunurile proprietatea sa, atunci la mostenire va veni sotia supravietuitoare alaturi de cei 2 copii in viata (in cazul in care copilul din actuala casatorie nu a avut descendenti) sau alaturi de cei 2 copii si mostenitorii fratelui predecedat.
Dupa deces, solicitati anexa 24 de deschidere a mostenirii, verificati ce bunuri au ramas dupa tatal dumneavoastra, procurati actele de proprietate si actele de stare civila si va prezentati la un notar public in cazul in care va intelegeti sau la instanta daca nu ajungeti la un consens.
multumesc pentru raspuns dar as mai avea o intrebare ? DACA NU NE INTELEGEM SI AJUNGEM IN INSTANTA ESTE POSIBIL CA BUNUL IMOBIL SA FIE SCOS LA LICITATIE?
EU AS VREA SA CEDEZ IN FAVOAREA SOREI MELE ACEASTA ARE 2 COPII SI AS VREA SA RAMINA PARTEA MEA NEPOTULUI.SAU SA FAC CUMVA SA O OBLIG PE MAMA VITREGA SA SEMNEZE UN ACORD LA NOTAR CA DUPA MOARTEA EI VA RAMINE NEPOTUL MEU SI AL EI PRIN ALIANTA MOSTENITOR .
NU NU FOST CASATORITA NICIODATA.SUNTEM DECIT 2 COPII IN VIATA CU CITE 2 COPII FIECARE
.ACTUALA SOTIE ARE UN COPIL DIN ALTA CASNICIE CASATORIT LA RINDUL LUI SI EL ARE 2 COPII.CEI SE CUVINE ACESTEIA ?
I

Alte discuții în legătură

Mostenire NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua. Am nevoie de niste raspunsuri concrete in cazul unei mosteniri. Mama mea, in urma decesului tatalui meu a ramas unica proprietara a apartamentului ... (vezi toată discuția)
Bună. suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit ... Feisan Feisan Bună. Suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit în urmă cu o altă femeie de 17 ani mama noastră e decedata de 19 ani. Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)