avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua. Am nevoie de niste raspunsuri concrete in cazul unei mosteniri. Mama mea, in urma decesului tatalui meu a ramas unica proprietara a apartamentului in care locuiiesc si eu. Tatal meu a avut si o alta fiica dintr-o alta casatorie. Mama mea, sub pretextul sa puna la adapost apartamentul de o eventuala solicitare din partea surorii vitrege la o parte din mostenirea din partea tatalui, ne-a fortat pe mine, pe fratele meu bun si pe sora mea vitrega, sa semnam la notar un document prin care renuntam la partea de mostenire din partea tatalui, in favoarea mamei mele. Acum, dupa ce a primit semnatura de la mine, astfel devenind unica proprietara si mostenitoare dupa decesul tatalui meu, m-a anuntat ca va vinde apartamentul, cu alte cuvinte ca ma da pe mine afara din casa, fara nici un alt drept. Intrebarea mea este daca poate vinde apartamentul fara semnatura mea si ce pot face eu in acest caz? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 13:26, 29 August 2012
Daca documentul semnat la notar de dvs. reprezinta intradevar o renuntare la succesiune, atunci, nu mai puteti face nimic. Mama dvs, ramanand unica mostenitoare de pe urma sotului ei (tatal dvs.) poate dispune de bunul mostenit asa cum doreste, fara a mai fi necesar acordul dvs, in cazul unei instrainari.

Din pacate, nu mai aveti ce face in acest moment decat sa acceptati situatia. :(
Nu mai puteti face nimic, nu mai aveti nici un drept din momentul semnarii acelei declaratii de renuntare la mostenire.

Ma intreb doar, de ce notarul nu a chemat la mostenire celelalte clase de mostenitori? Probabil ca ati dezbatut succesiunea dupa scurgerea termenului de optiune succesorala.
daca dvs ati cedat partea dvs care vi se cuvenea dupa decesul tatalui dvs in favoarea mamei dvs,cu siguranta acum daca ea este proprietara 100% pe apartament,ea poate sa faca ce vrea cu acel imobil.
Daca aveti sub 26 ani si sunteti inca la studii,nu va poate da afara din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune raluca77 raluca77 Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega? (vezi toată discuția)
Renuntare la masa succesorala dupa succesiune juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa ma lamuriti intro chestiune legata de mostenire.Tatal meu vitreg a decedat acum o luna de zile iar in urma lui ca mostenitori legali au ramas ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament dupa deces tata, noi copiii dorim ca mama sa aiba casa toata pe numele ei si noi sa mostenim doar cand decedeaza ea noidoi noidoi Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legala. Tatal meu a decedat in august si mama vrea sa faca succesiunea. Este vorba de un apartament pe care mama ... (vezi toată discuția)