am urmatoarea problema legata de o succesiune.
Tatal meu a murit, mama mea inca traieste....dar: am o sora din prima casatorie a mamei (crescuta de tatal meu), eu din casatoria parintilor mei si o alta sora din prima casatorie a tatalui meu.
Inteleg ca sora din prima casatorie a mamei nu are drept de mostenire acum, dupa tatal meu, dar ar avea fata lui din prima casatorie. Doar ca ei nu au pastrat legatura niciodata dupa divortul tatalui meu, nu stiu cum sa dau de ea, nici macar nu stiu ce nume de familie mai are. In ce conditii poate fi ea chemata la succesiune, astfel incat sa nu avem probleme ulterior pe motiv ca am omis-o?
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Defunctul (tatăl dvs.) are doi copii: dvs. și sora dvs. după tată. Sora dvs. după mamă nu este copilul defunctului și nu are vocație la moștenirea acestuia (ea îl va moșteni pe tatăl ei).
Succesibilii defunctului sunt:
- soția supraviețuitoare, cu o cotă de 1/4 din moștenire,
- și descendenții defunctului (dvs. și sora dvs. după tată) care au împreună 3/4 din moștenire.
Când a murit tatăl dvs? Dacă nu s-a împlinit un an de la deces, mergeți la notar dvs. și mama și dați câte o declarație de acceptare a moștenirii după soț/tată.
Apoi așteptați să se împlinească anul și, între timp, s-ar putea să apară în R.N.N.E.S și o declarație din partea celeilalte fiice.
Succsiune
sorimari
tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)