avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune fiica-fiica vitrega
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune fiica-fiica vitrega

Buna ziua,

Doresc sa incep succesiunea dupa mama mea care a murit in 2011 pentru apartamentul in care am locuit eu, mama si tatal meu.
Mentionez faptul ca acest apartament este bun dinainte de casatorie, tata nu a avut mutatie pe aceasta adresa. Tata a decedat in 20099inaintea mamei)
nu am facut succesiune dupa el deoarece nu a avut nici un bun.
Tatal meu a avut o fiica dintr-o casatorie anterioara, care nu a locuit cu noi
Doresc sa stiu daca la succesiunea dupa mama mea(pentru bunul ei achizitionat inainte de casatorie) sora mea vitrega(din partea tatalui) are vreun drept sau eu sunt singurul mostenitor in cauza.

Va multumesc:O
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:00, 19 Ianuarie 2016
Daca este bunul propriu al mamei dvs.,achizitionat anterior casatoriei,sora vitrega nu are vocatie succesorala, numai dvs,aveti vocatie succesorala,atentie la dezbaterea esuccesiunii,daca nu ati dat declaratie de acceptare a succesiunii in termenul lega( 6 luni dupa vechiul cod civil, un an dupa noul cod civil) s-ar putea invoca vacanta succesorala.
Nu are ce moșteni. Dvs și cu ea îl moșteniți pe tatăl dvs decedat în 2009, cum omul nu a avut nimic, tot nimic ați moștenit.
Acum, pe mama dvs o mosteniti doar dvs ca numai dvs sunteți copilul ei, iar ea o mosteneste pa mama ei când va fi cazul.
(Dacă tatăl dvs ar fi decedat după mama, se schimba situația, fiica lui ar fi moștenit 1/8 din casa.)
Va multumesc pentru raspunsuri!

Eu am inceput procesul de succesiune si m am declarat la notar unic mostenitor.
Oare ar tb sa il informez despre sora vitrega..problema este ca daca imi solicita ceva de la ea..eu nu mai am datele ei de contact..nu am ramas in legatura cu ea, nu a facut parte din familie..inca nu am adus martorii
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
julie_julie, utilizator
Nu trebuie sa informati, fata nu e mostenitoare, chiar sunteti unicul mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moºtenire hi779 hi779 Bună ziua, Aş dori să imi oferiţi informaţii cu privire la următorul caz: Tatăl meu a decedat în 2000, eu (fiică) însă n-am făcut ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Succesiune frati vitregi ioanandreea88 ioanandreea88 buna ziua. tatal meu, decedat pe 4 martie 2017 a avut inaintea casatoriei cu mama, o alta casatorie, in urma carei a avut o fiica. In momentul divortului de ... (vezi toată discuția)