avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune frati vitregi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune frati vitregi

buna ziua.
tatal meu, decedat pe 4 martie 2017 a avut inaintea casatoriei cu mama, o alta casatorie, in urma carei a avut o fiica. In momentul divortului de acea persoana, a renuntat la apartamentul pe care il avea in favoarea fete si i-a platit acesteia pensie alimantara pana la 18 ani.Dupa acel divort tata -sa casatorit cu mama mea, au avut 5 copii, dar mama a murit in 1991, iar tata a achitat casa in care stam in 1996. In noiembrie 2016 a murit si bunica mea, mama tatalui meu, in urma careia a ramas o garsonier dupa care nu s-a facut nicio succesiune inca. nici la casa in care stam noi nu s-a facut inca nicio succesiune. Noi cu sora vitrega nu am tinut nicio legatura, am auzit de ea de 2-3 ori, iar aceasta a aparut acum si spune ca vrea sa facem succesiunea si dupa bunica si dupa tatal meu. As vrea sa stiu ce drepturi are ea la o casa facuta de tatal meu cu mama mea si ce drepturi are la garsoniera bunicii mele, in conditiile in care ea a beneficiat de un apartament de 4 camere in momentul despartirii tatalui meu de mama ei. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:46, 3 Iulie 2017
Sora dvs vitrega are aceleasi drepturi ca si ceilalti copii ai tatalui ei.
Apartamentul pe care l-a detinut tatal anterior casatoriei cu mama dvs sub ce forma a fost transferat in proprietatea surorii vitrege, vanzare/cumparare, donatie?
Sora dvs vitrega are vocatie succesorala si la mostenirea bunicii paterne si la cea a tatalui dvs.
Are acelasi drept ca si ceilalti 5 copii. Deci masa succesorala se va imparti la 6.
Nu are relevanta ce are sau ce a primit inainte.
La succesiunea mamei dvs nu are nici un drept.
nu a facut nici un act, pur si simplu a renuntat la partea lui in momentul divortului
atunci am si eu o intrebare, noi nu ar fi trebuie sa avem drept dupa tatal nostru la acel apartament?
Nu exista renuntare in favoarea. Asta nu e act.
Ori cei doi soti au facut partajul dupa divort, tatal dvs i-a lasat apartamentul fostei sotii, iar ulterior aceasta i-a facut acte fiicei.
Ori tatal si fosta sotie i-au facut impreuna acte fiicei.
Intrebarile sunt: ce act? Donatie/ vanzare?
Si care dintre cele doua variante de mai sus?
Tatal nu putea sa ii dea singur fiicei, in mod direct.

Alte discuții în legătură

Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu un moștenitor renunțător. ce se întâmplă în această situație? danuta01 danuta01 Suntem doi frați. Sora a renunțat la tot în timp ce trăiau părinții ( actele sunt făcute la notar, în care declara ca ea renunță la tot). Acum în ... (vezi toată discuția)