avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de reparatii in asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de reparatii in asociatiile de proprietari

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cu nr. de art. din legea 230/2007, sau hg.1588/2007 sau alte hotarari daca mai sunt actulizate, in ce conditii si cat timp se pot opri bani pentru Fondul de reparatii, in cadrul asoc. de proprietari. Concret , in blocul unde eu locuiesc, se opresc de bani inca din anul 2008/ octombrie, care sume difera in functie de cheltuielile asociatiei si anotimp, de la 30,20,15,10 sau 5 lei/luna. Initial ni s-a spus ca banii sunt pentru reabilitarea blocului, dar de anul trecut am aflat ca reabilitarea se va face din Fonduri europene si proprietarii nu mai trebuie sa plateasca procent din cheltuieli. Presedintele blocului a convocat sedinta cu proprietarii de la scara, prin care vrea acordul nostru pentru schimbarea( deci nu repararea ) liftului, pretul fiind in jur de 7500 euro/lift ori 7 scari. Plata vrea sa o faca din banii retinuti pana acum si care acum se afla intr-un fond de raparatii. Proprietarii nu au fost deacord cu acest lucru si vre sa ne recuperam banii retinuti inca din anul 2008 si nefolositi in scopul initial. Vreau sa mentionez ca in contul asoc. Mai exista bani din chirii care nu au fost niciodata folositi conform legii. Toate reparatiile,zugravitul, cartonul pentru terasa blocului au fost incluse in cheltuielile curente lunare. Deci cum trebuie folositi banii din fondul de reparatii si in ce interval de timp? Putem sa cerem restituirea sumelor oprite din 2008 si nefolosite pana acum? Va multumesc ,A.S. =D>
Cel mai recent răspuns: c0stii , utilizator 15:05, 17 Iulie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Fondul de reparatii nu este prevazut a fi constituit in raport "de anotimp"
2-Fondul de reparatii este fond la dispozitia asociatiei de proprietari,cu perioada limitata de folosire,in conformitate cu acordul adunarii generale
3-Fondul de repararii nu se restituie ci ramane in contul asociatiei de proprietari pentru lucrari de reparatii parti comune instalatii/constructii condominiu
Sumele cheltuite pentru reparatii, zugraveli, se scad din fondul de reparatii sau din fondul din chirii.
Daca presedintele asociatiei a gasit sa cumpere (nu sa repare) un lift cu 7500 euro va rog sa imi spuneti si mie unde se afla acest chilipir, eu cred ca este vorba de reparatie lift la 7500 euro.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2012
ContSters241232, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fondul de reparatii trebuie sa fie alimentat permanent in asa masura incat sa existe bani pentru orice fel de lucrari de reabilitare, nu numai termica, cum e cazul cu lifturile, dar si pentru orice fel de lucrari de intretinere sau reparatii mai mult sau mai putin costisitoare.
Asadar e bine ca ati alimentat fondul de reparatii, dar trebuia sa fi facut lucrarile despre care spuneti din fondul de reparatii.
Totusi ma gandesc ca daca nu s-a intamplat asa la vremea respectiva si banii au fost pusi pe liste, asta probabil era in perioada cand nu se stia ca reabilitarea termica ar putea fi facuta din fonduri europene.
A fost o perioada in care lucrarile de reabilitare luasera avant, acum observ cu ingrijorarea ca atunci cand intreb la primarie despre cand se va intampla reabilitarea mi se raspunde ....ca nu prea mai sunt bani .... deci povestea cu fondurile europene poa' sa fie, poa' sa nu fie.
Presedintele asociatiei dv. a avut o initiativa de tot respectul daca a vrut sa reabiliteze lifturile, acestea se stie ca au o viata tehnica oarecum limitata, iar inlocuirea lor nu e la indemana oricui si oricand.
Dar daca oamenii nu vor, nu vor, in fond ma gandesc ca liftul reabilitat este tot pentru locatari, nu cred ca si-l baga presedintele in buzunar si pleaca cu el.

In principiu, banii depusi in fondul de reparatii nu se returneaza.

Pentru @thran

In asociatia noastra am inlocuit aproape in totalitate un ascensor distrus de un incendiu (in afara de usi care au fost reparate) cu unul nou - cabina, instalatia electronica si alte piese necesare aduse din Spania - tara de origine a firmei - si ne-a costat anul trecut cca 27.000 lei. Deci este posibil!
Cat de limitata poate fi perioada, daca la noi au trecut 4 ani si nu s-a facut nimic cu ei? Asa s-au oprit banii, mai multi vara ca nu erau ch. mari si mai putini iarna, ca era caldura care ne-a uscat la buzunare. Niciodata nu s-a scazut din fondul de rep. sau fondul din ch., toate cheltuielile au fost incluse in sumele lunare de plata. Eu va rugam sa-mi spuneti concret cu nr. art. de lege, cat timp se pot opri banii fara sa-i investesti ? si daca ei nu au fost opriti initial pentru fd.de reparatii, ci pentru reabiitare, acum nu ar trebui sa-i restituie? Multumesc
Se schimba cabina, cu ce inseamna acest lucru!

Alte discuții în legătură

Fond reparatii angi25 angi25 Buna ziua! Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal se poate returna, fondul de reparatii neutilizat, proprietarului care isi vinde proprietatea ... (vezi toată discuția)
Este legala hotararea cex? Colicica Colicica Sunt proprietar al unui apartament, la etajul 10. Cex -ul asociatiei de proprietari a hotarat sa schimbe cabina liftului, aceasta fiind in stare buna. Nu ... (vezi toată discuția)
Reparatie capitala lift, alegerea ofertelor cimpeanr cimpeanr Buna ziua, revin cu problema deja postata pe site cu referire la reparatia capitala a liftului. S-a tinut sedinta asoc de propr pe data de 21 , sedinta la care ... (vezi toată discuția)