avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie capitala lift, alegerea ofertelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie capitala lift, alegerea ofertelor

Buna ziua, revin cu problema deja postata pe site cu referire la reparatia capitala a liftului. S-a tinut sedinta asoc de propr pe data de 21 , sedinta la care s-a comunicat de catre admin ca s-au depus 3 oferte din care s-a ales una si va trebui sa se plateasca suma de....., din pacate putini participa la sedinte, nu a fost statutara. S-a tinut urmatoarea zi , aceasta s-a declarat statutara ( doar comitetul are 9 persoane). Intre timp , am incercat sa obtin oferte de la firme autorizate ISCIR , am gasit , am dus-o la presedintele blocului care a promis ca-l va da admin. A doua zi , surpriza, in cutiile postale am primit cate o informare ca la adunarea gen s-a hotarat cu majoritate de voturi inceperea lucrarilor la o suma estimativa de....(cea mai ieftina zic ei). Autorizatia liftului expira si nu mai prezinta siguranta, dar lucrarile presupun inlocuirea instal el, usilor de palierl a parter, imbracarea cu inox a interiorului cabinelor. Aceste lucrari mentionate nu tin de siguranta . Oferta lor este de 99.500 ron iar eu am gasit la 7.900 Euro+TVA cu inlocuire motor, cablu de siguranta , tot. Ce pot sa fac ( nu doar eu suntem mai multi din asoc carora nu ne convine cum au procedat)???? Deja se aduna banii, s-au afisat la vchelt din ian.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:11, 17 Aprilie 2012
Nu puteti face nimic, este hotararea adunarii generale care a decis. Daca adunarea nu a fost statutara, nu s-au respectat prevederile legale de intrunire / convocare, puteti formula actiune in instanta. Dar altfel, nu.
Teoretic exista varinata prevazuta de art26 L nr 230/2007
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii sau este de natura sa produca daune interese proprietarilor,acestia poat ataca in justitie respectiva hotarare,in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia

Practic este hotararea dvs daca va a sumati responsabilitatea demararii unei actiuni in justitie,carte implica consum nervos,timp si nu garanteaza solutie favorabila...
La AG se hotaraste reparatia liftului si atat. De altfel nici asta nu s-ar face pentru ca odata ce acestuia i-a exirat garantia, el trebuie ori reparat, ori oprit de la functionare de catre ISCIR, deci pot fi intrebati locatarii daca mai doresc sa aiba lift sau nu.

Restul, tinand de alegerea din oferte, modalitatea de a strange banii necesari...toate acestea tin de decizia comitetului executiv si nu se discuta in AG.

O oferta mai mica nu inseamna si o lucrare mai buna.
Multe depind de localitatea de unde sunte-ti. Reparatiile la lifturi se fac de catre firma care asigura intretinerea (care este obligatorie ) dar nu va impiedica sa cautati o alta firma care executa rep la preturi mai mici si faceti contract de intretinere cu ei . Autorizarea lui de catre CNCIR (desprins din ISCIR ) se face din 2 in 2 ani iar daca este f vechi poate din an in an. Nu se acorda autorizare de functionare daca circ de siguranta (usile cu circ de zavorare - si cablurile) nu sunt functionale sau modele f vechi ,nesigure . Motorul nu face parte din circ de siguranta , daca se bobineaza , se inlocuiesc lagarele (cca 3000 lei ) se face ca nou si sunteti si dvstra multumiti . Inlocuirea panoului cu relee (poate sa coste cca 3-6000 lei ) numai daca acesta provoaca pene repetate. Inlocuirea interiorului din cabina nu este obligatoriu daca acesta nu este rupt (acesta costa in functie de materialul folosit- cca 2000 lei- nu este obligatoriu inox, acesta este mult mai scump ).
Daca gasiti o firma care inlocuieste aceleasi componente si pretul este la jumatate puteti solicita o noua AG si veti avea castig de cauza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
sanda64, utilizator
Aveti un mod absolut dictatorial de a rezolva problemele ivite in cadul asociatiei unde toti suntem egali! Nu ne mai puneti "pumnul in gura" tinand cont ca si asa presedintele, administratorul si cei din comitet profita din plin de toate "avantajele" functiei si de supunerea oamenilor obisnuiti sa taca din vremuri ce le dorim uitate!

Alte discuții în legătură

Înlocuire lift bloc 9 etaje ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara, Administratorul blocului în care locuiesc cere înlocuirea liftului intr un bloc cu 9 etaje (an bloc 1975) pe motiv că ISCIR nu mai da aviz S ... (vezi toată discuția)
Reparatii lift BX BX Ce pasi ar trebui urmati pentru a solicita (in calitate de proprietar) unei asociatii sa reparat liftul ? Proprietarii membri ai asociatiei sunt de genul ... (vezi toată discuția)
Taxa verificare lift mussic mussic Buna ziua ! Locuiesc in Buzau si trebuie facuta verificarea liftului, care este de tip mai modern . Suma ceruta este de 15000 de lei, pentru 5 sau 10 ani ! ... (vezi toată discuția)