avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... taxa verificare lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

taxa verificare lift

Buna ziua ! Locuiesc in Buzau si trebuie facuta verificarea liftului, care este de tip mai modern . Suma ceruta este de 15000 de lei, pentru 5 sau 10 ani ! Oare chiar atat sa coste ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:27, 26 Ianuarie 2017
Este singura firma din oras? Cereti mai multe oferte.
Verificarea se face periodic la 2 ani si la 5 sau 10 ani.
Poate este vorba despre o reparatie si nu de verificare.
Verificarea ascensorului costa in jur de 450 lei, daca nu ma insel, si este taxa de verificare catre CNCIR (vechiul ISCIR).
Suma pe care o afisati dv. presupune o revizie totala a ascensorului, cu inlocuire de piese, motor sau alte componente, poate si o reabilitare a aspectului cabinei.
Suma mentionata este in dezacord evident cu preturile practicate de firmele acreditate service lift pentru verificare periodica

ATENTIE:

Sa fie clar - mentenanta este una si se face cu o firma locala specializata, asociatia avand contract cu aceasta.

Verificarile la 2 ani se fac de catre CNCIR, asa cum a mentionat @elga50; la noi anul acesta pentru o astfel de verificare costul a fost de 360 / lift.
Aud pentru prima data ca verificarile se fac la 5 sau 10 ani...

Asadar nu confundati marfa cu ambalajul.
Acum am constatat ca din viteza nu am scris "nu" la 5 ani.
La valoarea aceasta este posibil sa fie virba de o oferta combinata, revizie periodica si reparatie cu inlocuire de piese.
Trebuie clarificat ce intra in cei 15 mii.

Alte discuții în legătură

Durata revizie/modernizare lift petroutza petroutza Buna ziua, Locuiesc la et.9 al unui bloc in care tocmai a inceput revizia/modernizarea liftului.Problema este ca durata de executie a lucrarii a fost ... (vezi toată discuția)
Plata autorizare iscir udau_1966 udau_1966 asociatia noastra de propietari are in exploatare blocuri cu apartamente care detin ascensoare pt a ajunge la etajele superioare.aceste ascensoare sunt ... (vezi toată discuția)
A crescut taxa pentru verificarea lifturilor - iscir Armenteros Armenteros In data de 26.08.2010 a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta 22 care modifica si completeaza Legea 64/2008. Prin aceasta, se prevede reorganizarea ... (vezi toată discuția)