avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Înlocuire lift bloc 9 etaje
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Înlocuire lift bloc 9 etaje

Buna seara,
Administratorul blocului în care locuiesc cere înlocuirea liftului intr un bloc cu 9 etaje (an bloc 1975) pe motiv că ISCIR nu mai da aviz
S au tot facut revizii periodic la el ,cu costurile aferente , iar acu cere înlocuirea lui cu costuri de peste 20000 euro si ameninta ca in caz de refuz al locatarilor va opri funcționarea liftului.
Vreau sa stiu daca exista baza legală să ceară dintr o dată înlocuirea liftului
Cum ne dam seama daca intr adevăr este obligatoriu sau nu înlocuirea lui?
Dacă refuzăm ca si locatari? Sau se ia după majoritate??
Incerc sa ma lămuresc pe această temă, v as fi recunoscător!
Ce spune legea mai exact?Ma gandesc sa nu fie "șmecheria " administratorului

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marbarbu , utilizator 23:37, 26 Februarie 2018
Domnule, in asociatia dvs. cine-i cel mai tare in parcare, administratorul care face smecherii?

De ce nu discutati cu presedintele, cu cineva din comitetul executiv, care sa va arate documentele de la CNCIR (fost ISCIR) si asta este treaba.
Daca este vointa proprietarlor, acum la AG din trim. 1, invitati un reprezentant de la firma care intretine liftul, poate vine si un inspector de la CNCIR sa va explice situatia.
Majoritatea proprietarilor? Majoritatea poate decide sa achizitionati un lift nou sau nu. Daca nu se doreste acest lucru, liftul se opreste si il transformati in muzeul tehnic al mijloacelor de ridicat...
Ma intereseaza daca exista o baza legală care cere asa ceva
Sau mai exact ce se poate face ,cum pot verifica daca este asa sau nu
Problema este ca administratorul si presedintele sunt "mana in mana " si este posibil ca presedintele sa tina partea administratorului. Se va face o ședință pe această temă
Ideea e sa am habar despre această problemă sa stiu cum pot verifica daca este obligatorie schimbarea liftului sau nu
Legat de lumea din bloc ,din pacate predomină oamenii in varsta care sunt usor de manipulat ca sa nu zic altceva..

-Vă rog să apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj. Mulțumesc-
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie
Administratorul de imobil nu poate dispune de la sine putere exercutarea de reparatii la parti comune fara acordul comitetului executiv fara parcurgerea unei proceduri legal prevazute
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Baza legala este PT R2 2010 . Inspectori CNCIR (este desprins din vechiul ISCIR care exista dar cu alte sarcini ) verifica indeplinirea conditiilor prevazute in art 10--27 iar daca nu se indeplinesc aceste conditii nu autorizeaza functionarea liftului. Aflati ce conditii nu sunt indeplinite , rezolvatile altfel trebuie o alta instalatie noua.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Bucuresti exista instalatii de lift montate inainte de razboi , dar componentele circuitului de siguranta a fost modernizat de fiecare data la solicitarea CNCIR ( ISCIR ). D-voastra aflati componentele circ de siguranta ( motorul se schimba numai cand este defect ) care nu mai corespund PT R2 , modernizatile si apoi solicitati autorizarea de catre inspectori CNCIR.

Alte discuții în legătură

Se poate trage la raspundere presedintele asociatiei pentru neinformarea locatarilor? romeo2312 romeo2312 Presedintele impreuna cu Comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari nu au informat la timp pe locatari ca expira autorizarea ascensorului in luna ... (vezi toată discuția)
Lifturi vechi ( din blocurile construite inainte de 1950) marbarbu marbarbu Un bloc construit inainte de 1950 ( interbelic) este dotat cu un lift deasemeni foarte vechi. Agregatul de punere in functiune a sistemului ( foarte ... (vezi toată discuția)
Taxa verificare lift mussic mussic Buna ziua ! Locuiesc in Buzau si trebuie facuta verificarea liftului, care este de tip mai modern . Suma ceruta este de 15000 de lei, pentru 5 sau 10 ani ! ... (vezi toată discuția)