avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Înlocuire lift bloc 9 etaje
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Înlocuire lift bloc 9 etaje

Buna seara,
Administratorul blocului în care locuiesc cere înlocuirea liftului intr un bloc cu 9 etaje (an bloc 1975) pe motiv că ISCIR nu mai da aviz
S au tot facut revizii periodic la el ,cu costurile aferente , iar acu cere înlocuirea lui cu costuri de peste 20000 euro si ameninta ca in caz de refuz al locatarilor va opri funcționarea liftului.
Vreau sa stiu daca exista baza legală să ceară dintr o dată înlocuirea liftului
Cum ne dam seama daca intr adevăr este obligatoriu sau nu înlocuirea lui?
Dacă refuzăm ca si locatari? Sau se ia după majoritate??
Incerc sa ma lămuresc pe această temă, v as fi recunoscător!
Ce spune legea mai exact?Ma gandesc sa nu fie "șmecheria " administratorului

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marbarbu , utilizator 23:37, 26 Februarie 2018
Va multumesc pt lămuriri
Asa am sa procedez
Sa vedem la ședința cu ce argumente vin
De obicei durata de viata a ascensorului este de 20 de ani. Daca s-a primit adresa de la firma care executa mentenanta ca ascensorul trebuie modernizat/inlocuit asta e. Si o masina are durata de viata limitata nu tine toata viata. Trebuie sa fiti constienti ca si aceasta masina este supusa uzurii fizice si morale. Fie ca vreti fie ca nu vreti trebuie sa investiti banu in el. Asta sunt obiectii de propriatar de la parter. Modernizatil ca sunt sigur ca trebuie si sigur nu locuiti in bloc nou. NU IL MODERNIZATI RAMANETI FARA ASCENSOR.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Ynocentia ce sunteti pe aici ? Sunteti administratorul acestui site ? Va vad pe multe postari la multe rubrici. Vad ca dati mereu raspunsuri, urmariti neobosita toate postarile , mai ales pe cele legate de administratiile de bloc. Si totdeauna raspunsurile sunt f lapidare , minimale , ne inteligibile. Ati fi putut sa raspundeti , celui care e preocupat de inlocuirea liftului , macar sa vada ce s-a hotarat in adunarea generala, daca s-a tinut asa ceva. Si sa ceara hotararea Comitetului Executiv.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnu Negoita ,
am si eu o problema cu liftul dar pe invers decat dvs. Eu vreau inlocuirea lui pentru ca e pe sistem vechi si face zgomot la functionare ( eu stau la ultimul etaj si ma deranjeaza ingrozitor)/ Am cerut si la ISCIR sa il opreasca atunci cand au venit la scadenta celor doi ani de prelungire a autorizatiei de functionare, invocand ca este vechi si face zgomot. ISCIR-ul , din punctul lor de vedere ( prescriptia tehnica ( PT- 2000)) a dat prelungirea autorizatieii de functionare pe inca doi ani. Toate lifturile vechi primesc prelungire. Stiti de ce ? Pentru ca cablurile de tractiune pe care ruleaza cabina nu se uzeaza decat in f f f f multi ani si la greutati enorme. Deci un lift nu se schimba decat daca vrea asociatia de proprietari, si daca toata lumea platitoare de cote comune , este de acord.
Deci, faceti o scrisoare la ISCIR si intrebati asa cum va precizez eu aici. "Daca au efectuat revizie tehnica, cand anume, si daca emitand un raport de inspectie , au facut RECOMANDARI speciale. Sa va comunice recomandarile " .( Nu raportul de inspectie , pentru ca nu au voie). Atunci o sa stiti exact cum sta treaba.
E uimitor cum se baga unii oameni pe aici sa isi dea cu parerea , necunoscand nimic din procedurile care se folosesc pentru lamurirea unor aspecte in cadrul problemelor care se ivesc in asociatiile de proprietari. Probabil ca tre sa demonstreze ca au activitate pentru intretinerea site-ului , si astfel primesc bani. Altfel nu imi explic ce interes ar avea sa isi dea cu parerea necunsocand speta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate trage la raspundere presedintele asociatiei pentru neinformarea locatarilor? romeo2312 romeo2312 Presedintele impreuna cu Comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari nu au informat la timp pe locatari ca expira autorizarea ascensorului in luna ... (vezi toată discuția)
Lifturi vechi ( din blocurile construite inainte de 1950) marbarbu marbarbu Un bloc construit inainte de 1950 ( interbelic) este dotat cu un lift deasemeni foarte vechi. Agregatul de punere in functiune a sistemului ( foarte ... (vezi toată discuția)
Taxa verificare lift mussic mussic Buna ziua ! Locuiesc in Buzau si trebuie facuta verificarea liftului, care este de tip mai modern . Suma ceruta este de 15000 de lei, pentru 5 sau 10 ani ! ... (vezi toată discuția)