avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... LIFTURI VECHI ( din blocurile construite inainte de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

LIFTURI VECHI ( din blocurile construite inainte de 1950)

Un bloc construit inainte de 1950 ( interbelic) este dotat cu un lift deasemeni foarte vechi. Agregatul de punere in functiune a sistemului ( foarte complicat si mare ca volum) de ridicare, este sensibilizat de utilizare indelungata si produce zgomot la fiecare pornire si oprire. Zgomotul se amplifica proportional cu... inaintarea in vechime, adica pe masura ce trece timpul. Piesele se uzeaza si datorita uzurii produc zgomot din ce in ce mai mare.
In cazul in care Com,Executiv al asociatiei de proprietari ( intamplator in cazul blocului in care locuiesc niciun membru al acestuia nu locuieste in imobil- au doar apartamente pe care le inchiriaza) refuza inlocuirea lui cu un dispozitiv modern si silentios, sau refuza inlocuirea unor elemente din agregatul liftului care ar conduce la diminuarea zgomotului, ce se paote face ?
Are cineva , dintre cei care intra pe acest post, vreo experienta in acest sens ?
Pot sa dau in judecata pe cei din C.E pentru obligarea de a accepta modernizarea ascensorului ( exista o indrumare in acest sens a institutiei de control si emitere a prelungirii autorizatiei de functionare care se manifesta din doi in doi ani...) ????
Multumesc celor care imi raspund in cunostinta de cauza
Cel mai recent răspuns: EMIN33 , utilizator 18:24, 3 Septembrie 2018
Atata timp cat se obtine prelungirea autorizatiei de functionare a liftului de catre ISCIR nu aveti motive legale de inlocuire a liftului. Daca nu se mai obtine prelungirea autorizatiei, liftul se blocheaza/ nu mai poate fi utilizat.
Inlocuirea liftului vechi se poate face daca adunarea generala a asociatiei de proprietari este de acord si se strang sumele necesare (deloc modice) pentru achizitia unui lift nou, demontarea liftului vechi si montarea liftului nou plus autorizarea ISCIR a acestuia.
Domnu Popa, nu va suparati dar de unde stiti ca e asa cum ati scris in raspunsul catre mine ? Pe ce anume va bazati ? Legi ...ceva ?
Am spus : exista deja o propunere de inlocuire a unor piese , facuta chair de ISCIR, tocmai ptr ca aceasta institutie a constatat ca uzura acelor piese produce zgomot. . Administratia ( C.E ) din rautate refuza. De aceia am intrebat daca pot sa le dau in judecata pe cei patru ( administrator si inca trei persoane din C.E ).
Exista si ...drepturile omului,, exista si Constitutia care garanteaza dreptul la un mediu sanatos de viata.....(?!)
Daca ISCIR nu a conditionat prelungirea autorizatiei de functionare a liftului de inlocuirea pieselor respective (in ultimul mesaj faceti precizarea ca este vorba de o propunere a ISCIR, deci nu o obligatie) si a prelungit autorizatia de functionare, liftul actual poate functiona legal conform normelor ISCIR referitoare la lifturi (le puteti consulta pe internet tastand - norme ISCIR pentru lifturi de persoane).
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta impotriva administratiei, dar daca se va prezenta autorizatia de functionare a liftului in termen de valabilitate, nu vad cum ati putea avea castig de cauza.
Daca ceilalti membrii ai asociatiei de proprietari sunt de acord cu inlocuirea liftului, puteti solicita (toti cei care sunteti de acord) convocarea adunarii generale si supunerea la vot. Daca votul este Da (detineti document scris in acest sens) si se refuza in continuare demararea actiunii de inlocuire lift, puteti avea un atuu in fata instantei.
Da, domnu Popa. Aveti dreptate. Dar e doar speculatie logica ....de bun simt cumva. Si nici aceste "specualtii logice si de bun simt" nu sunt specificate in vreun articol de lege... (!) Mai sunt insa si alte considerente pe care le pot accesa. In fata instantei de judecata nu merge cu specualtii logice. Acolo e tare cel care are multa cultura juridica.
V-am spus in postarea anterioara. Si eu gandesc la fel, dar tocmai din aceasta logica am incercat sa vad daca am cai pe care le pot accesa.

Mai asteptam ...sa vedem , daca mai intra cineva cu aceiasi speta care stie mai multe

-este totuși un afront-
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Admin, administrator
NU am inteles o afirmatie a dvs., citez: "....-este totuși un afront-"
Al cui, catre cine ?

Alte discuții în legătură

Înlocuire lift bloc 9 etaje ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara, Administratorul blocului în care locuiesc cere înlocuirea liftului intr un bloc cu 9 etaje (an bloc 1975) pe motiv că ISCIR nu mai da aviz S ... (vezi toată discuția)
Problema lift pro_sc1_34 pro_sc1_34 Buna ziua, revin pe acest forum cu urmatoarea problema. In urma cu 2 ani m-am mutat intr-un apartament micut, care este vecin cu liftul.Liftul care este vechi ... (vezi toată discuția)
Lift produce zgomot si cutremura podeaua AlexLeo AlexLeo Stau la etajul 5 intr-un bloc cu 9 etaje si de cateva luni liftul (apartmentul este chiar langa lift) produce vibratia parchetului si un zgomot foarte puternic ... (vezi toată discuția)