OG 99/2000
" Art. 5. - (1) Orice exerciţiu comercial se desfăşoară numai de către comercianţi autorizaţi în condiţiile legii. (2) Exercitarea de activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică necesită cunoştinţe de specialitate şi se efectuează cu personal calificat, conform normelor de aplicare a prezentei ordonanţe.
(3) În termen de un an de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, personalul angajat în efectuarea de activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică va trebui să îndeplinească una dintre următoarele cerinţe profesionale:
a) să fi absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare şi/sau de alimentaţie publică, organizat conform legislaţiei în vigoare;
b) să fi desfăşurat cel puţin 2 ani de activitate profesională de comercializare de produse alimentare şi/sau de alimentaţie publică şi să fi absolvit un curs de noţiuni fundamentale de igienă, organizat în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Conform Ordinului nr. 976 din 16 decembrie 1998 pentru aprobarea Normelor de igiena privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor, publicat în: Monitorul Oficial nr. 268 din 11 iunie 1999
art. 88
Toate persoanele care lucreaza la manipularea, prelucrarea, transportul, servirea si la
desfacerea alimentelor sunt obligate sa îsi însuseasca si sa îsi reîmprospateze cunostintele
de igiena alimentelor, necesare în activitatea lor.
og 99 citat de dvs. mentioneaza persoana calificata deci de udne reiese calificarea?doa cu curs de vanzatoare?sau e suficient sa aiba doar studii medii?