avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Calcul taxa AC
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Calcul taxa AC

Buna ziua
Am platit taxa AC la primaria Baragadiru cea calculata de arhitectul sef. la depunera actelor pentru scoaterea AC-ului.
La incheierea lucrarilor s-a facut regularizarea taxei AC. Am platit acea regularizare, dar nefiind atent cei de la primarie mi-au gresit supafetele constructiei. Platind si impozitul pe anul in curs pe o suprafata mai mare.
Am facut sesizare scrisa, dupa care si-au recunoscut greseala, modificand suprafata construita dupa ce mi-a cerut un "Raport de receptie al lucrarilor" avizat si semnat de arhitectul care mi-a facut documentatia pentru AC.
Am facut acel raport pe care l-am depus la registratura primariei cu suprafetele reale ale lucrarii.
Acum nu vrea sa modifice taxa AC care a fost facuta si a ramas facuta pe suprafata calculata gresi de arhitectul sef al primariei(adica mai mare).
Acum imi cere un deviz general cu valoarea lucrarilor intocmit de arhitect (conform HG 28-2008). Este legal sa-mi ceara asa ceva? Acea hotarare se regera la finantarile publice, eu fiind persoana fizica care si-a facut o casa in regie proprie.
Conform HG 956-2009 "Taxe si impozite" valoarea taxei AC se calculeaza pe bazadeclaratiei beneficiarului "Model 2009 ITL 068 sau pe o declaratie pe propria raspundere a acestuia pentru valoarea reala a lucrarilor de constructie.
Precizez ca amandoua declaratiile le-am depus la registratura primariei.
Ce este de facut sa-mi recuperez banii de la primarie?
Diferenta din impozit mai mare platit si taxa AC mai mare.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa regularizare autorizatie constructie si timbru de arhitectura ion_raluca ion_raluca As dorii sa stiu ce procentaj se aplica pentru calcularea taxei de regularizare autorizatie constructie pentru locuinta (aceasta fiind prima locuinta a ... (vezi toată discuția)
Plata taxe catre isc uxerolf uxerolf Am finalizat o constructie in 2011 iar acum in 2015 am primit o instiintare de la ISC ca trebuie sa fac dovada platilor a 01,%, respectiv 0,7% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor afarcas afarcas Buna ziua. Imi poate spune cineva care este taxa pentru procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor intocmit de primarie? Mi s-a spus ca e un anumit ... (vezi toată discuția)