Am finalizat o constructie in 2011 iar acum in 2015 am primit o instiintare de la ISC ca trebuie sa fac dovada platilor a 01,%, respectiv 0,7% din valoarea lucrarilor executate, actualizata.
Mentionez ca in 2009, in decembrie am inceput lucrarile si in2011 am efectuat receptia lucrarilor in prezenta celor de le primaria sector 4, pe raza caruia am efectuat constructia respectiva. Dispun de PV de receptie, cu recomandarea de ,,regularizarea taxelor datorate ISC''.
De asemenea, la inceperea lucrarilor, desi devizul estimativ al arhitectului era in jur de 220.000 lei, primaria a considerat cu de la sine putere ca valoarea investitiei este de cca. 350.000 lei, fapt pentru care am platit taxa catre aceasta, iar la instiintarea ISC ca voi incepe lucrarile am platit 01,% din valoarea stabilita de primarie.
Constructia a fost executata in regie proprie si m-a costat o suma apropiata de cea stabilita de architect insa nu detin chiar toate bonurile si facturile materialelor cumparate, iar a manei de lucru nici atat deoarece am lucrat cu ,,prietenii".
Intradevar, nu am platit 0,7% catre ISC, fapt pentru care acum sunt instiintat de catre acesta pentru a le trimite tot felul de copii dupa AC, dovada de plata a taxelor etc., desi la instiintarea inceperii lucrarilor am depus actele cerute de catre aceasta institutie.
Cum trebuie sa procedez pentru a ,,reglementa'' situatia respectiva?
Este pe undeva un articol de lege in care se prescrie plata acestei taxe?
Conform articolului 31 din legea 50 ,,Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art. 26 se prescrie in termen de 2 ani de la data savarsirii faptei". Este adevarat ca in art. 26 sunt mai multe prevederi dar poate ca cea de la punctul
j) neorganizarea si neexercitarea controlului privind disciplina in autorizarea si executarea lucrarilor de constructii de catre compartimentele abilitate din cadrul aparatului propriu al consiliilor judetene si al primariilor, in unitatile lor administrativ-teritoriale, potrivit prevederilor art. 27 alin. (3) si (4), precum si neurmarirea modului de indeplinire a celor dispuse de Inspectoratul de Stat in Constructii, potrivit dispozitiilor art. 29 alin. (3);
se poate considera ca fiind ,,prescrisa'' si deci ISC nu mai poate constata la aceasta data ceva.
Astept raspunsul dumneavoastra profesionist, cu mii de multumiri.
Taxa isc
Bogdan1280
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu o sugestie, si anume: am finalizat o constructie in 2013 la gri, iar in 2016, primesc o înștiințare de la ISC, cum ca ... (vezi toată discuția)