avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare dosar somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare dosar somaj

Am beneficiat de drepturi din partea AJOFM o luna dupa care m-am angajat pe perioada determinata de 3 luni. Ulterior mi s-a propus prelungirea contractului pentru alte 3 luni. Inaintea incheierii termenului mi s-a propus incetarea CIM inainte de termen de catre angajator cu prevederile art.55 lit.b, cu care am fost de acord. Doresc sa stiu pot beneficia in continuare de drepturi de somaj?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 11:29, 17 Iulie 2012
Da, puteti beneficia de dreptul de somaj in baza dosarului depus anterior angajarii pe perioada determinata.
Buna dimineata, multumesc pt. raspuns, dar daca imi puteti da si cadrul legal (art, lit etc.) sa-l pot prezenta juristului de la AJOFM.
Ati anuntat AJOFM ca v-ati angajat si sa duceti copia dupa contractul de munca pe perioada determinata?Trebuia sa cereti atunci suspendarea platii indemnizatiei de somaj.Daca ati facut toate aceste demersuri nu are ce sa va impiedice sa primiti somaj in continuare la cererea dvs. de sistare a suspendarii.

Legea 76/2002

Art. 45. - (1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data la care nu si-a indeplinit obligatia prevazuta la art. 41 alin. (1) lit. a);
b) pe perioada indeplinirii obligatiilor militare;
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;
d) la data plecarii din tara pe o perioada mai mica de 3 luni, la cererea persoanei;
e) pe perioada in care este arestat preventiv sau pentru executarea unei pedepse privative de libertate de pana la 12 luni;
f) la data pensionarii pentru invaliditate;
g) pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap;
h) pe perioada incapacitatii temporare de munca mai mare de 3 zile datorita accidentelor survenite in perioada cursurilor de calificare, recalificare, perfectionare sau, dupa caz, a altor forme de pregatire profesionala, in timpul si din cauza practicii profesionale;
i) pe perioada acordarii platilor compensatorii, potrivit legii.
(2) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. a), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 60 de zile calendaristice de la data suspendarii.
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
(4) Perioada de suspendare prevazuta la alin. (1) lit. a) face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer marilenanistor2001 marilenanistor2001 Buna ziua, As dori o lamurire. Daca sunt somer si o societate ma angajeaza pe peroiada determinata de doua luni,primesc cei 30%din indemnizata de jomaj?Dupa ... (vezi toată discuția)
Somaj titi1985 titi1985 somaj .am o intrebare daca intru in somaj si vreau sa suspend doua luni somaju pot sa fac acest lucru . (vezi toată discuția)
Angajare din somaj syka syka Buna ziua! Ma numesc Elena , sunt in somaj si s-a ivit ocazia de a lucra cu contract pe perioada determinata de o luna. Va rog sa imi raspundeti si mie la ... (vezi toată discuția)