Sunt PFA, traducator autorizat. As dori sa stiu care este termenul depunerii acelei declaratii referitoare la venit la fisc.
Si as mai avea o problema. Eu mi-am scos autorizatia de traducator si pe cea de PFA anul trecut. Acum am inteles ca s-au facut niste schimbari privind PFA-ul, insa chiar nu am reusit sa deslusesc in ce constau si, concret, ce am eu de facut.
Vedeti - OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si familiale
31 ianuarie 2009
- Depunerea Cererii pentru optiunea de a determina venitul net in sistem real, odata cu Declaratia privind venitul estimat - Formular 220 - sau Depunerea Cererii pentru renuntarea la optiunea de determinare a venitului net in sistem real, in situatia in care au fost impusi in sistem real timp de 2 ani consecutivi, de catre:
a) Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit;
b) Contribuabilii care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
c) Contribuabilii care desfasoara anumite activitati agricole: cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si in solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat, a arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, precum si din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea;
d) Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor (sub 5 contracte de inchiriere).
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.