Sunt PFA, traducator autorizat. As dori sa stiu care este termenul depunerii acelei declaratii referitoare la venit la fisc.
Si as mai avea o problema. Eu mi-am scos autorizatia de traducator si pe cea de PFA anul trecut. Acum am inteles ca s-au facut niste schimbari privind PFA-ul, insa chiar nu am reusit sa deslusesc in ce constau si, concret, ce am eu de facut.
Vedeti - OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si familiale
31 ianuarie 2009
- Depunerea Cererii pentru optiunea de a determina venitul net in sistem real, odata cu Declaratia privind venitul estimat - Formular 220 - sau Depunerea Cererii pentru renuntarea la optiunea de determinare a venitului net in sistem real, in situatia in care au fost impusi in sistem real timp de 2 ani consecutivi, de catre:
a) Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit;
b) Contribuabilii care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
c) Contribuabilii care desfasoara anumite activitati agricole: cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si in solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat, a arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, precum si din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea;
d) Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor (sub 5 contracte de inchiriere).