avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot proceda,referitor vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot proceda,referitor vizita minor

Din nou,am rugamintea de indrumare cum sa procedez in situatia asta,pt a evita alte complicatii legale si anume:
-acu cateva zile am fost cu copilul,in varsta de 5 ani,la iasi,unde a suportat o operatie de extirpare a polipilor. In weekend,tatal ar avea dreptul prin hotarare sa ia copilul la 'domiciliul lui' ,8 ore,intre 10-18,din pacate s-a nimerit si sambata si duminica.Avand in vedere ca este cunoscut ca nu are grija de copil,face exact ceea ce il rog sa nu faca,sa aiba grija,pana si inainte de operatie l-am rugat sa il lase acasa,neavand voie sa stea deloc la soare,l-a luat,ca are 'dreptu',si l-a dus la piscina,copilul era tot rosu si ars de soare,si multe multe alte situatii cand l-a adus bolnav,ca atare,stiind acest fapt,dr pediatru al copilului mi-a interzis sa las copilul pe mana lui,sa il ia de la mine 2 zile la rand,avand in vedere ca o eventuala raceala sau alta boala ar putea cauza complicatii destul de grave dupa operatie.
Ca urmare,mi-a dat o adeverinta prin care se specifica starea copilului si interdictia de a fi scos din casa .
As avea rugamintea,daca ma poate indruma cineva,cum anume,cand sa il anunt pe tatal copilului,si mai ales,nu as vrea sa il primesc singura in casa,deoarece am avut probleme cu el,fiind monitorizat de organele abilitate pt comportament violent si amenintari
Cum procedez?????????????multumesc
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 16:55, 18 Iulie 2012
Trimiteti prin sms sau si pe email o informare in ce priveste starea de sanatate a copilului si nu-l primiti in casa deloc.
Scrieti si ca atunci cand copilul se va simti mai bine, il puteti lasa intr-un alt week-end, cand nu ar fi program de vizita.
Practic, faceti-va probe ca sunteti de buna credinta si nu interziceti vizita, ci o reprogramati avand in vedere ca celui mic nu ii e bine

In plus fata de ce v-a sfatuit foarte bine dna. "gi_jane2" trimiteti pe mail si copia adeverintei eliberate de medic. In acest fel, niciodata nu veti putea fi invinuita ca ati obstructionat vizita tatalui, ci dimpotriva, ati avut in vedere interesul primordial al copilului, sanatatea sa, dar ati avut si grija de a informa tatal.
Exact asa am facut si eu, care am trecut prin aceleasi situatii, am avut la proces copii ale email-urilor trimise si nici macar nu a mai avut curajul tatal sa mai spuna ceva.
Nu va fie teama, asa procedeaza aproape toti.
Sanatate multa copilului!
dar in caz ca va suna neispravitul la 112,ca asa ameninta incontinuu,ori de cate ori are ocazia???el nu vine la vizite,nu anunta,nu raspunde la tel,incalca hotararea dar cauta orice fel de samanta de scandal cu mine si umbla numai cu amenintari??
in caz de se prezinta o patrula si dovedesc cu actele medicale ca nu poate fi luat de la domiciliul copilul,mi se poate imputa mie ceva???
NU!
Si 112 nu se ocupa de asa ceva. Domnul "tata" vrea doar sa va intimideze, dar nu va speriati, Dvs. nu faceti altceva decat sa aveti grija de sanatatea copilului iar asta inseamna conform legii, "interesul primordial al copilului".
Incercati sa nu va mai necajiti cu lucrurile astea....Multe am trecut prin asa ceva.
Copilul meu a facut varicela, l-am informat prin mail si i-am trimis si hartia de la medic, cum ca nu il pot scoate din casa, cu toate acestea a venit neanuntat la usa, era ora 11 insa copilul, fiind bolnav, dormea. A ridicat vocea la mine, i-am zis sa vina cu cine vrea, ca eu nu scol copilul, a plecat si asta a fost. Nu a avut ce face si nici eu nu sunt obligata sa-l primesc in casa.
tocmai,nu am de gand sa il primesc in casa,are foisa de observatie de la politie,pentru violenta si amenintari,daaaaaaar,ideea era sa nu cheme politia ca i se incalca drepturile,ca are program sa ia copilul si nu il voi da
adevarul ca am fost prea toleranta si corecta cu acest retardat de om,nu am gandit vreodata sa fie capabil de asa purtare fata de copilasul lui,mai grav este ca in spatele intregii istorii este nenorocita aia de femeie.

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comună, probleme cu programul de vizitare impus de tata. sunt obligată să îi dau copilul când este bolnav? BekaDavid BekaDavid Am doi copii minori si in urma divorțului am custodie comuna cu tatal copiilor nu sunt in relații bune .El vine oricâte ori are chef chiar in fiecare zi ... (vezi toată discuția)
"reincredintare minor" Teodora77N Teodora77N Povestea mea este urmatoarea: Am divortat acum doi ani si jumatate Eu am intentat actiunea de divort, am cerut desfacerea casatoriei din culpa comuna, ... (vezi toată discuția)