avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... "reincredintare minor"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"reincredintare minor"

Povestea mea este urmatoarea:
Am divortat acum doi ani si jumatate
Eu am intentat actiunea de divort, am cerut desfacerea casatoriei din culpa comuna, incredintarea minorei, care avea atunci un an jumatate ,pensie alimentara....nu am cerut partaj...!
Fostul sot nu a avut obiectii si a fost de acord cu aceste capete de cerere, singura lui dorinta la momentul acela fiind sa scape de noi, ca sa-si poata trai idila cu amanta lui.
Eu m-am mutat din casa in care locuiam cu el si cu mama lui, intr-un apartament cu chirie in oras, iar el s-a mutat cu amanta...in alt oras, dar lucreaza tot aici.
Fetita nu l-a interesat niciodata prea mult, doi ani a fost foarte preocupat de plimbari in tara si afara....iar copilul, i-a fost "bagat pe sub nas " mai mult, de mama lui, pe care o lasam sa o vada de doua ori pe saptamana....cateva ore pe zi...duceam fetita la ea, si o luam in cateva ore...!
In aceats perioada, trecea si el pe la mama lui si vedea fetita....
Cam asa au decurs lucrurile in ultimii doi ani de zile....Doresc sa mentionez ca am plecat din casa fostului sot fara bunuri materiale, nu am facut partaj, nu am luat nimic de acolo, desi este o persoana publica cunoscuta in oras, si isi "permitea" mai mult decat sa ne dea afara din casa cu hainele pe noi...I-am oferit fetitei un trai decent, poate mai mult decat atat, este rasfatata si ingrijita foarte bine!
Am avut probleme cu fetita, avand un sistem imunitar slabit, am tratat-o intotdeauna la cei mai buni medici, m-am ocupat de ea "ca la carte " cum se spune, si i-am oferit mereu tot ce am putut mai bun.
Incepand din iarna acestui an, fostul sot, satul de calitataea de "crai" probabil...si-a dat seama ca are un copil...care merita toata atentia...si a dorit sa o ia la el acasa, adica acolo unde locuieste cu "cealalta" conform hotararii judecatoresti....adica doua weekenduri pe luna, incepand de sambata orele 10.00 pana duminica orele 19.00
Acest lucru imi strica tot programul cu fetita...(adica inscrisa fiind la dansuri...trebuie sa renunt in ziua in care o ia pentru ca nu e domnul de acord sa o ia o ora mai tarziu...).
Apoi, mi-a adus-o bolnava, am tratat-o doua saptamani dupa o vizita de un weekend la el....
Fetita vine de acolo foarte tulburata, plange noaptea acolo, pentru ca el o forteaza sa doarma cu ei .... fetita este foarte atasata de mine si nu doarme fara mine...
O invata impotriva mea, si incearca sa o apropie de acea femeie cu care traieste el de cca trei ani...nu reuseste pentru ca noi avem o relatie foarte speciala, dar ma distruge gandul ca isi foloseste copilul ca pe o minge de ping-pong...si nu tine cont de faptul ca ii face rau fetitei atata timp cat ma ataca pe mine
Si ma ameninta mereu ca va cere reincredintare minor, pe motiv ca el lucreaza in sistemul juridic, are relatii, si v-a face tot ce poate sa o i-a....!
Vreau sa stiu ce pot face sa scap de aceste amenintari, are vreo sansa sa imi i-a copilul?
Mentionez ca dpdv material aparent, se descurca mai bine decat mine, specific "aparent"pentru ca in realitate e plin de datorii, a ipotecat casa mamei lui, are masina in leasing luata, credite la mai multe banci...etc...si momentan locuieste si el cu chirie...
Dar...este un mare dar...are relatii foarte mari, putina etica si nu stie mai nimic despre morala!
Cu alte cuvinte, calca peste cadavre....!
Astept cu sufletul la gura sa raspunsuri de la persoanele care ma pot ajuta...
Poate sa ia fetita? Pot intenta actiune in instanta si cere micsorarea programului de vizita? Ce pot face sa scap de amenintarile lui?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Teodora77N , utilizator 15:27, 10 Martie 2010
Depinde de situatia de fapt. Daca fetita are un program, el trebuie sa-l respecte( dansuri), daca fetita are probleme de acomodare, puteti consulta un psiholog iar daca are peste 10 ani, poate fi audiata in instanta. Consultati un avocat.
Nu cred ca aveti sanse la reducerea programului de vizitare.
Nici nu prea aveti ce reduce.

avocat Claudiu Lascoschi
cereti in instanta modificarea programului de vizita, si aratati si motivele care le-ati expus aici. parerea mea e ca o fetita la 4 ani jumatate , e prea mica pt a avea schimbari in program asa mari ( in sensul ca azi doarme cu dvs si maine cu o femeie straina)
poate stati de vb cu dansul si va intelegeti sa-si vada copilul la mama lui cateva ore pe week-end, sau la ei dar in cursul zilei, sau s-o ia de la dvs la plimbare cateva ore...sa nu mai ajungeti in instanta
Multumesc tuturor pentru raspunsuri....vizavi de faptul ca el trebuie sa respecte programul fetitei, tocmai aici este problema, el nu vrea sa colaboeze deloc, mi-a spus ca daca la ora 10.00 nu cobor cu fetita, intenteaza actiune in instanta, pentru nerespectarea programului stabilit prin hotararea judecatoreasca!
Programul de vizita mai permite ca el sa o ia in vacanta de vara doua saptamani si iarna o saptamana....el chiar si-a facut planuri ca o sa o duca la mare aceasta vara, dar nu vreau sa ma gandesc la ce va fi, pot insa sa garantez ca fetita le v-a face concediul un calvar,.. nu v-a sta atata vreme fara mine....!
In toata acesta perioada"am luptat" ca el sa aibe o relatie cu fetita, una de tata- fiica, dar a fost total dezinteresat"pentru ca nu am fost lasat" spune el....nefiind lasat de femeia de langa el...care e o copila mofturoasa, dar care stie cum sa il faca sa joace dupa pofta inimii ei...iar acum, cand vrea, chipurile sa se implice in viata fetii...vrea sa o faca in conditiile impuse de el...adica eu nu exist, nu-mi pot spune parerea, nu am voie sa imi sun copila cand e la el, inchide toate telefoanele, chiar am luat fetitei un telefon pe care sa o sun...dat il ascunde si nu pot sa iau legatura cu ea. In schimb, el o suna in fiecare seara, si are pretentia ca si amanta lui sa vorbeasca cu fetita.
Copila nu mai intelege nimic, pentru ca de acolo primeste informatii care o dor, pe care nu le poate asimila, iar eu nu pot sa le "combat" pentru ca nu vreau sa ii inveninez sufletul si sa il vorbesc pe el de rau.
Data trecuta cand a adus-o, fetita, mi-a zis de fata cu el"mama, tati te-a facut jigodie, dar eu l-am rugat sa nu-ti mai zica asa, ca esti mamica mea si eu te iubesc, iar el a promis ca nu-ti mai zice"...
Si astea sunt exemple minore, vizavi de tot ce face el cu noi....mie imi este imposibil sa port o discutie civilizata cu el, pentru ca ma jigneste mereu, iar eu inchid telefonul, ca nu pot asculta cum injura gratuit!
De aceea caut cu disperare o solutie, care sa ma ajute sa imi cresc fetita in liniste, fara sa fie martora la cum parintii ei se linseaza.
multumesc
Acest lucru imi strica tot programul cu fetita...(adica inscrisa fiind la dansuri...trebuie sa renunt in ziua in care o ia pentru ca nu e domnul de acord sa o ia o ora mai tarziu...).
Apoi, mi-a adus-o bolnava, am tratat-o doua saptamani dupa o vizita de un weekend la el....
Fetita vine de acolo foarte tulburata, plange noaptea acolo, pentru ca el o forteaza sa doarma cu ei .... fetita este foarte atasata de mine si nu doarme fara mine...

De ce nu incercati sa ajungeti la un compormis? De exemplu, in loc sa ii impuneti tatalui sa vina cu o ora mai tarziu decat scrie in hotarare, sa ii dati fetita sa o duca el la dans si apoi sa o ia de acolo.
Dv insiva recunoasteti ca fetita are un sistem imunitar slabit. Asta inseamna ca putea foarte bine sa se imbolnaveasca si in prezenta dv. Ati incercat sa ii prezentati tatalui problemele de sanatate ale copilului precum si tratamentele pe care le ia in diferite situatii?
Important este sa treceti peste orgoliile personale si frustrari si sa dati dovada de maturitate si echilibru.

Alte discuții în legătură

Incalc hotararea judecatoreasca privind dreptul la vizita?!? Teodora77N Teodora77N Buna ziua Va rog mult lamuriti-ma intr-o problema Cnf hotararii judecatoresti, fostul sot are dreptul sa vada fetita noastra doua weekenduri pe luna, de ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita, cate sanse am? kooriz kooriz Buna ziua. Sunt o mamica divortata din aprilie 2012. In 22 noiembrie o sa fie procesul pentru modificare programului de vizita a tatalui, pe care eu le-am ... (vezi toată discuția)
Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)