avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalc hotararea judecatoreasca privind dreptul la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalc hotararea judecatoreasca privind dreptul la vizita?!?

Buna ziua
Va rog mult lamuriti-ma intr-o problema
Cnf hotararii judecatoresti, fostul sot are dreptul sa vada fetita noastra doua weekenduri pe luna, de sambata de la ora 10.00 pana duminica seara la orele 19.00
Sunt divortata de aproape 3 ani, si pana acum nu si-a exercitat acest drept, iar de doua luni, vrea sa i-a fetita asa cum am hotarat atunci, dar asta imi perturba programul fetitei!
Este inscrisa la dansuri, si nu avem in acest oras mic in care locuim, alta posibilitate de a-i modifica ei programul, care consta in doua sedinte pe saptamana, lunea si sambata de la 10 la 11.30.
El nu vrea sa ma lase sa ii duc fetita o ora mai tarziu , nu vrea nici el sa o i-a la 10 si sa o duca la dansuri, vrea ca fetita sa renunte la dansuri...explicatia nu o inteleg...singurul comentariu al lui a fost" a dracului ce esti, ai bani sa ii faci mofturi?"
Nu e un moft, e o necesitate, pt ca ea s-a ingrasat un pic mai mult de la niste imunostimulatoare si vitamine date pe o perioada mai lunga, si consider ca miscarea e un lucru bun sa o ajute sa se dezvolte armonios...!
Ce sa fac? El ma ameninta ca ma da in judecata avand ca obiect nerespectarea hotararii judecatoresti, iar eu nu stiu cum sa procedez....Povestea e mult mai lunga, discutiile mult mai neplacute....dar ma rezum la a incerca sa rezolv aceasta problema...eu i-am propus sa o mai i-a o data pe saptamana, sa petreaca timp cu ea...dar nu vrea sa ajunga la vreun acord cu mine....am facut asta pentru a-i da fetii timp sa se acomodeze cu el, pentru ca plange f mult cand ramane peste noapte la el...dar nu am cu cine colabora...
Va rog mult, un sfat!
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 17:59, 18 Aprilie 2011
delicata problema.. daca nebunul nu intelege ca actionati in interesul copilului, da-l in masa.. nu-i da voie sa schimbe programul copilului.. sa te dea in judecata daca-i da mana.. invoci interesul copilului si il mai faci si de ras in instanta
Ambii soti trebuie sa actioneze numai in interesul copilului.Daca nu intelege va adresati din nou instantei de judecata si stabiliti programul copilului.De asemenea aduceti la cunostinta instantei ca minora plange cand ramane cu tatal ei, consultati un psiholog.
Ati putea sa formulati o cerere privind modificarea programului de vizitare minor, interesul superior al copilului fiind prioritar.
Exista infractiunea de "nerespectare a hotararii judecatoresti"...doar cand exista intentie...in nerespectarea hotararii.Cand fostul sot si-a manifestat hotararea de a-si exercita dreptul de parinte...conditiile in fapt se schimbasera...
Fostul dvs. sot trebuie sa inteleaga ca el este cel care trebuie sa se "raporteze" la programul fetitei si sa se "adapteze" incercand sa "recupereze cei trei ani pierduti" cu rabdare si cu calm, nu impus, perturband viata micutei...si impunandu-se ca si cand nu ar conta decat ceea ce doreste el...
Este drept, exista infractiunea prevazuta de disp. art.307 alin. C.pen. dar din punctul meu de vedere nu se aplica.Ar fi corect ca de cate ori aveti discutii pe marginea aspectului semnalat, sa fie de fata si o prietena, o vecina si ulterior sa-i spuneti ex-sotului ca exista si infractiunea prevazuta de disp. art.193 C.pen. Amenintarea..., apoi exista si legea nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului care prevede dreptul copilului de a mentine legaturi cu "rudele cu care a dezvoltat atasament", ori...sa ne fie cu iertare dar "ochii nevazuti se uita"...si nu poti sa vii dupa trei ani si sa impui unui copil "atasament"...
Trebuie sa solicitati in scris sprijinul DGASPC-ului de care apartineti teritorial, explicand situatia.Depuneti cererea cu nr. de inregistrare, treceti toatele datele dvs. de contact.Cereti consiliere si sprijin in aceasta problema si cu siguranta veti primi.:)
Bafta!
ati mai postat subiectul
luati-va odata inima in dinti si mergeti la judecatorie!
actionati-l in judecata pt modificarea programului. demonstrati cu martori ca nu si-a exercitat dreptul pana acum, luat adeverinta de la locul unde face fetita dansuri in care sa scrie perioada.. demonstrati ca nu are nicicum in vedere interesul minorei, ci orgoliile personale..
copilul, neobisnuit cu prezenta tatalui, normal ca plange daca o lasati peste noapte la el ( din cate imi amintesc , exista si o ea)
ca parinti, ar trebui sa aveti in vedere linistea copilului, siguranta sa.. daca nu gasiti intelegere la tatal copilului, poate gasiti la instanta
mult succes!
ati mai postat subiectul
luati-va odata inima in dinti si mergeti la judecatorie!
actionati-l in judecata pt modificarea programului. demonstrati cu martori ca nu si-a exercitat dreptul pana acum, luat adeverinta de la locul unde face fetita dansuri in care sa scrie perioada.. demonstrati ca nu are nicicum in vedere interesul minorei, ci orgoliile personale..
copilul, neobisnuit cu prezenta tatalui, normal ca plange daca o lasati peste noapte la el ( din cate imi amintesc , exista si o ea)
ca parinti, ar trebui sa aveti in vedere linistea copilului, siguranta sa.. daca nu gasiti intelegere la tatal copilului, poate gasiti la instanta
mult succes!

nu e asa simplu...mi-e teama de relatiile lui, de faptul ca lucreaza in justitie si ca are relatii si bani...si poate sa imi faca rau...vrei sa ma intelegi ca mi-a fost imposibil sa gasesc avocat in orasul in care locuiesc care sa ma reprezinte la procesul de divort? pentru ca...."din spirit de colegialitat nu as vrea sa ma bag"....
si era divort de comun acord...(atunci era foarte indragostit omul...si nu vedea decat pe ea....si o viata plina de distractii...acum...dupa trei ani, s-a trezit parinte responsabil...)

am ajuns in Bucuresti sa gasesc avocat care sa ma reprezinte...

vreau sa ma inteleg cu nebunul omeneste si sa il fac sa inteleaga ca greseste purtandu-se asa cu fetita...si vreau sa fiu protejata de vreun eventual scandal...vreau sa stiu ce am de facut si cum sa actionez in interesul fetii, in baze legale...atunci cand el loveste in orice numai sa fie cum doreste el...
vreau liniste...ca sa fiu mai exacta, nu vreau sa trec iar prin procese si scandal...e urat si traumatizant....nu vreau sa mai trec pe acolo decat daca e necesar....

Alte discuții în legătură

Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)
"reincredintare minor" Teodora77N Teodora77N Povestea mea este urmatoarea: Am divortat acum doi ani si jumatate Eu am intentat actiunea de divort, am cerut desfacerea casatoriei din culpa comuna, ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori- calcul zile AniOevet AniOevet Buna ziua, vreau sa va intreb cum se procedeaza in situatia urmatoare: - taticul va lua fetita dupa Paste si in weekendul legal, problema este ca una din ... (vezi toată discuția)