avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA incadrare personal administrativ pentru deducere ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

incadrare personal administrativ pentru deducere cheltuieli masini conform OUG 24/2012

Ma puteti lamuri cu privire la incadrarea personalului ce utilizeaza masinile societatii astfel incat sa putem deduce cheltuielile aferente masinilor in proportie de 50% ?
Conform OUG 24/2012, din paragraful :
"n) cheltuielile de functionare, întretinere si reparatii, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat potrivit alin. (4) lit. t) la cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii"
s-ar intelege ca ar trebui sa schimbam incadrarea soferilor in functionari administrativi pentru a ca societatea sa-si poata deduce aceste cheltuieli. Adica numai angajatii din grupa 1 si grupa 4 din COR s-ar incadra, prin urmare cheltuielile efectuate de soferii cu COR 832201 nu pot fi deduse?
Si in cazul in care trebuie modificata incadrarea, e ok sa fac modificarile pana pe 19 iulie ca sa cuprind deducerea cu 1 iulie?
Multumesc pentru lamuriri!

Alte discuții în legătură

Tva 50% 1 iul karmem karmem buna ziua, am citit noile prevederi din codul fiscal de la 1 iul 2012 si am o nelamurire. Am citit ca la cheltuielile cu intretinere, reparatii, combustibil, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile Diana2209 Diana2209 Buna ziua, problema este urmatoarea: directorul general ar vrea sa faca un contract de inchiriere pt o masina pe care o va folosi in interes de serviciu ... (vezi toată discuția)
Persoane cu functii de conducere si de administrare koeni koeni Potrivit OUG 34/2009 cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele ... (vezi toată discuția)