Potrivit OUG 34/2009 cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii.
Cine are functii de conducere? Cum se interpreteaza "persoanele cu functii de conducere si de administrare"? Pe baza functiei in care sunt incadrati (cod cor) sau pe baza fisei postului?
Daca am doi ingineri incadrati cu aceasi atributii pot deduce cheltuieli de reparatii pt. doua autoturisme?
Exemple de persoane cu functii de conducere: Administrator , Director economic . Director financiar , director de vanzari .Personal , merg pe incadrarea COR....
Mult succes ,
conform clasificarii ocupatiilor primele patru grupe pot fi considerati functii de conducere si de administrare.
Si secretara poate fi considerat persoana cu functii de administrare?
Art. 294. - În sensul prezentului cod(codul muncii), prin salariati cu functie de conducere se întelege administratorii-salariati, inclusiv presedintele consiliului de administratie , directorii generali si directorii, directorii generali adjuncti si directorii adjuncti, sefii compartimentelor de muncã - divizii, departamente, sectii, ateliere, servicii, birouri -, precum si asimilatii lor stabiliti potrivit legii sau prin contractele colective de muncã ori, dupã caz, prin regulamentul intern.
Functii
laurabiga
Buna ziua, ma numesc Laura, si am o nelamurire. Sotul meu este gestionar la un Centru Comercial. Si-a prezentat demisia, bineinteles cu perioada de preaviz de ... (vezi toată discuția)