avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura cu intarziere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura cu intarziere

Buna, am un prieten care a fost condamnat la 2 ani cu suspendare cu 2 ani de incercare, pentru conducerea unui autovehicol in stare de ebrietate. Sentinta a fost data in martie 2010 . Acum o saptamana a primit un plic de la politie prin care i se cere sa predeie armele de vanatoare care le detine legal, motivand in scrisoare ca are o condamnare penala.
Intrebarea mea este de ce nu iau luat armele dupa pronuntare daca trebuiau luate ,au trecut 2 ani si 4 luni de atunci. Nu cumva este un abuz al politiei? Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:19, 19 Iulie 2012
Verificati daca nu cumva este vorba despre o alta condamnare.
Buna, din pacate nu are nici o alta condamnare, am mai itrebat si se pare ca a aparut o ordonanta noua care se aplica retro activ. Nu sant convins de treaba asta
Daca este vorba despre o intarziere aceasta poate apartiune organelor de politie sau organelor de justitie care nu au instiintat in termen legal politia cu privire la sentinta aplicata.,
In rest , masura este corecta.
Sa formuleze plangere la seful politiei sau/si la CSM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arma detinuta ilegal cesna1001 cesna1001 buna, am absolvit in luna noiembrie examenul de vanator si certificatul de instruire pe linie de arme si munitii, valabil pentru legea nr.295\2004. In luna ... (vezi toată discuția)
Confiscare speciala ovidiu6 ovidiu6 daca sa dat solutie la un caz de suspiciune de branconaj- neinceperea urmaririi penale este valabila confiscarea speciala a armelor(sa facut si expertiza ... (vezi toată discuția)
Prelungire viza port arma QPzmAL QPzmAL Buna ziua, Am permis port arma in care sunt trecute 2 arme de vânătoare si 2 pistoale neletale unul cu gaz si altul cu alica. Armele de vânătoare le.am ... (vezi toată discuția)