avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj - salariul minim pt personalul cu studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj - salariul minim pt personalul cu studii superioare;

buna,
personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare cu o vechime de 8 ani intra in somaj dupa 15 ian 2009 - care este salariul minim care se ia in considerare la calculul indemnizatiei de somaj si ce procente se vor aplica?
Cel mai recent răspuns: mona_1982 , utilizator 16:34, 11 Februarie 2010
Cuantumul îndemnizatiei de somaj este o suma neimpozabila lunara reprezentând 75 la suta din salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata la care se mai adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate.
Suma suplimentara este de trei la suta pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin trei ani, o cota de cinci la suta pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani, sapte la suta pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani, precum si 10 la suta pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

Îndemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite în functie de stagiul de cotizare. Astfel, se acorda îndemnizatia de somaj pe o perioada de sase luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an, pe o perioada de noua luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani si 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

In speta, salariul minim brut care se ia in calcul este cel stabilit de art.2 din Hg nr.1051/2008, si anume : 600 lei.
Prin urmare , indemnizatia de somaj in cazul dvs este:
75% x 600 + 7% x media salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni
Indemnizatia o veti primi pe o perioada de 9 luni.
buna
personal incadrat cu studii superioare avand sal brut de 1600 si cu o vechime de 4 ani, care este salariul care se ia in considerare la calculul indemnizatiei de somaj si ce procente se vor aplica?
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
mona_1982, utilizator
persoana nascuta pe 4.07.1955, cu o vechime in munca de 37 ani, grupa II, la ce varsta poate iesi la pensie sau daca poate iesi anticipat, tot asa la ce varsta? VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul somaj Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! o intrebare va rog...cum se calculeaza indemnizatia de somaj? de exemplu eu am avut salar brut 1750 in cim , net in jur de 1450-1600 ( includeau ore ... (vezi toată discuția)
Somaj Remila Remila Am 25 de ani de munca si sunt in preaviz pt somaj. Am terminat intre timp si facultatea dar fara master. Intrebarea mea este daca intru in somaj mi se vor lua ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru studii superioare mariana giur mariana giur Buna ziua! Daca am peste 10 ani de munca, studii superioare, beneficiez de 75% din salariul minim brut pe tara, adica din 1200 lei? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)