avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Institutul National de Expertiza Medicala si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii De Munca Bucuresti, taie pensii fara sa tina cont de starea de sanatate a oamenilor.


Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii De Munca Bucuresti, taie pensii fara sa tina cont de starea de sanatate a oamenilor.
Socrul meu, Paunescu Alexandru Crisan, in varsta de 58 de ani, din loc. Berbesti, jud Valcea, a fost evaluat de catre Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii De Munca Bucuresti, in date de 27 iunie 2012. In urma acestei evaluari, cei din comisie au considerat ca este apt de munca, in ciuda faptului ca sufera de urmatoarele afectiuni:

- IN ANUL 2005 A FOST OPERAT DE TBC, EXTIRPANDUI-SE LOBUL SUPERIOR STANG

-HTA st.1

-DIABET ZAHARAT TIP II ( FIIND DEPENDENT DE INSULINA 2 ANI )

-TULBURARI DE IRIGATIE CEREBRALA

-SINDROM CEFALOLOGIC VERTIGINOS

-ARTEROSCLEROZA INCIPIENTA

-ASTIGMATISM MIOPIC,

plus afectiuni hepatice si renale.
In timpul expertizei medicale s-a omis realizarea analizelor pt afectiunile hepatice si renale, in ciuda faptului ca avea tratament pentru aceste afectiuni.
Mentionez faptul ca o ultima proba a expertizei a fost omisa, acea proba fiind cea de efort. I s-a spus ca va fi supus si acelei proba, dar pe parcurs s-au razgandit si i-au taiat pensia fara sa fi trecut testul de efort.
A facut contestatie la decizia luata de catre INEMRCDM, cerand sa i se reevalueze dosarul si sa i se efectueze investigatii la organele interne omise ( ficat, rinichi ). A primit raspuns, ca ramane nepensionar in baza legi date de Guvern.

IN LEGEA PENSILOR ACTUALIZATA IN 2011, SUNT SPECIFICATE URMATOARELE:

Art. 53. - (1) Au dreptul la pensie de invaliditate asiguraţii care şi-au pierdut total sau cel puţin
jumătate din capacitatea de muncă, din cauza:
a) accidentelor de muncă, conform legii;
b) bolilor profesionale şi tuberculozei;
c) bolilor obişnuite şi accidentelor care nu au legătură cu munca.
Deci pana acum i-au fost incalcate 2 drepturi....

Art. 57. - (1) Asiguraţii care şi-au pierdut capacitatea de muncă datorită unei boli obişnuite sau
unor accidente care nu au legătură cu munca beneficiază de pensie de invaliditate, dacă îndeplinesc
stagiul de cotizare necesar în raport cu vârsta, conform tabelului nr. 3.


Vârsta asiguratului Stagiul de cotizare
în momentul ivirii necesar
invalidităţii (ani)
sub 25 ani 5
25-31 ani 8
31-37 ani 11
37-43 ani 14
43-49 ani 18
49-55 ani 22
peste 55 ani 25.

EL LA DATA PENSIONARII AVEA VARSTA 50 DE ANI SI O COTIZARE DE 34 ANI, 9 LUNI SI 15 ZILE.... DECI I-A FOST INCALCAT UN AL TREILEA DREPT.


Este posibil ca un om cu atatea diagnostice sa fie apt de munca? Cine il mai angajeaza la varsta care o are si cu sanatatea subreda care o are? Cum isi mai ia medicamentele care ii sunt prescrise pentru toata viata, daca nu mai are niciun venit? Cum mai poate trai acest om, fara medicamente ( ca nu mai are cu ce le cumpara), plus ca nu i se mai poate da nici reteta de la medicul de familie, ca nu mai contribuie la CAS.
Chiar nu ii pasa nimanui de acesti oameni care intradevar sunt bolnavi si isi merita pensia?

INTREBAREA MEA AR FII DACA AR AVEA CASTIG DE CAUZA, DACA AR ACTIONA IN ISTANTA INSTITUTUL, NE-ATI PUTEA SPUNE PASII CARE TREBUIE URMATI, S-A CONFRUNTAT CINEVA CU ASTFEL DE CAZURI?


MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:48, 19 Iulie 2012
Nu exista nicio lege privind depensionarea persoanelor care beneficiaza de pensie de invaliditate.Exista un Ordin al Ministrului Muncii pt.trimiterea la INEMRCM a pensionarilor de invaliditate.Actualul Ministru al Muncii se ocupa de 3 luni de privilegiati,nu de amarati.
Cu raspunsul la contestatie aveti dreptul sa va adresati instantei.
Nu omiteti sa trimiteti si ministerului muncii si Casei Naţionale de Pensii Publice sesizare in acest sens si cu actele doveditoare anexate.
Daca apreciati ca detineti documente medicale temeinice care atesta stare de sanatate alta decat cea constatata de catre INEMRCM,formulati cerere catre autoritate si solicitati analizarea cu responsabilitate a starii de sanatate cu executarea de investigatii medicale
Daca raspunsul autoritatii este in continuare defavorabil sesizati oficial Ministerul Muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie popescu mioara popescu mioara dupa 19 ani de munca,3ani de concediu fara plata si cu un diagnosticul carcinom cervical invaziv la ce tip de pensie am dreptul? (vezi toată discuția)
Obtinerea invaliditatii in italia si recunoasterea in romania Pohrib Silvia Pohrib Silvia Ma numesc Pohrib Silvia, si as dori sa imi spuneti care sunt pasii de facut in cazul in care vreau sa obtin pensie pe caz de boala in Romania, in situatia in ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate delioara74 delioara74 Buna ziua,as dori sa stiu daca pot beneficia de pensie de invaliditate avand varsta de 36 de ani si contributie de 7 ani pt pensie.Acum 2 ani am fost ... (vezi toată discuția)