avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuielile la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuielile la asociatia de proprietari

Buna ziua,
In blocul in care stau intretinerea vine foarte mare (mai ales ca este pe timp de vara, si deci nu e si factura de caldura; mentionez ca blocul nu este contorizat individual per apartament,), iar administratorul si presedintele asociatiei nu afiseaza facturile pentru nici o cheltuiala, pur si simplu pun o suma de plata fara sa o justifice.
Azi am fost la casierie cu o cerere adresata presedintelui asociatiei de proprietari prin care am cerut sa mi se arate facturile pentru toate cheltuielile pretinse, cererea am redactat-o conform H.G. 400/2003 - art.23 paragraful A lit.(a) in care este specificat dreptul unui proprietar sa primeasca informatii cu privire la cheltuieli. Mi s-a spus ca o sa-mi arate ce vor ei, daca vor ei, peste o saptamana cand va avea din nou program casieria. Am cerut sa mi se dea un numar de intregistrare, o semnatura ca au luat la cunostinta, au refuzat, zicand ca nu am nici un drept sa le cer lor socoteala. Eu sunt fiica proprietarei si am imputernicire legala sa o reprezint, aceasta nefiind in tara.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face pentru a vedea facturile blocului, sa mi se arate de unde anume provin sumele pe care ei le tot scot.
Acum cer bani pentru revizia la gaze, din cate stiu, pentru ca am mai locuit si in alta parte, firma cu revizia venea in casa facea revizia si taia chitanta pentru banii dati, in schimb administratia blocului cere ea banii si ii cere fara sa se fi facut vreo revizie in case, spune ca ii strange si cheama ei firma cand se strang banii, dar nu dau chitanta pentru acesti bani.
In cere am cerut:
: Valoare totala Factura de apa Rece a asociatiei de proprietari
 Valoare totala Factura de apa Calda a asociatiei de proprietari
 Valoare totala Factura de Gaze a asociatiei de proprietari
 Valoare totala Factura revizie Gaze
 Valoare totala Factura Energie Electrica
 Valoare totala a Cheltuielilor aferente indemnizatiilor acordate membrilor asociatiei de proprietari si/sau persoanelor alese in functii de conducere a asociatiei de proprietari (detaliat fiecare membru)
 Valoare totala Cheltuieli cu personalul de serviciu
 Valoare totala Factura cheltuieli forta lift
 Valoare totala Factura Supercom
 Valoare totala cheltuieli gospodaresti ( detaliat ce reprezinta cheltuielile gospodaresti)
 Valoare totala Factura intretinere lift
 Valoare totala Factura service interfon

As dori sa stiu ce trebuie sa fac si cui trebuie sa ma adresez pentru a-mi exercita acel drept consemnat in H.G. 400/2003 - art.23 paragraful A lit.(a).
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 06:28, 21 Iulie 2012
HG nr 400/2003 este abrogata din anul 2007
Pe cale de consecinta ,orice cerere intemeiata pe aceasta norma abrogata va fi respinsa.sau nu i se va emite raspuns
Daca aveti constituita asociatie de proprietari aceasta este infiintata,se organizeaza si activeaza in temeiul L nr 230/2007 si a normei acesteia de aplicare HG nr 1588/2007
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces la cerere,la orice document al acesteia
Multumesc pentru informatia privind abrogarea H.G. 400/2003.
Vad ca si aceasta lege prevede dreptul proprietarului de a cunoaste informatiile privind activitatea asociatiei.
As dori sa stiu cum pot obtine aceste informatii daca presedintele si administratorul refuza sa le ofere. Din moment ce mi-au refuzat cererea, vreau sa o trimit prin posta cu confirmare de primire, sa am dovada ca le-am cerut aceste informatii. Le pot face sesizare la primarie privind refuzul lor si sa vina cineva s aii verifice? Pentru ca din moment ce se refuza accesul la informatiile privind activitatea asociatiei e clar ca ca nu prea au documentele in regula.
Ce pasi sa fac?
Sa faceti exact cum ati spus. Trimiteti aceasta cerere prin posta si adresati-va primariei de care apartine blocul mamei dv. la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari daca in termen de 7 zile de la primirea confirmarii ca au primit sau nu scrisoarea dv. nu va raspund la solicitare.

Aveti tot dreptul sa cunoasteti toate informatiile privind cheltuielile care vi se cer pe lista de intretinere si ei au obligatia sa va puna la dispozitie aceste informatii.
Multumesc pentru raspuns.
As dori sa stiu, ce destinatar va avea scrisoarea? O trimit catre administratia blocului?

Alte discuții în legătură

Hg 400/2003 sau norme metodologice de aplicare a l 230? gaskoe gaskoe Bun gasit. Am avut o disputa cu presedintele AP, caruia i-am cerut explicatii pentru penalizari. Conform L 230, termenul de plata a cotelor de intretinere ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune gr04wst gr04wst Locuiesc intr-un bloc care are montat Gcal. la scara,toate apartamentele au apometre,nu sunt montate repartitoare pe calorifere si avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Chiriasii au voie sa participe la intalnirile asociatiei? nicoletaa2016 nicoletaa2016 Buna ziua. Doresc sa va cer parerea intr-un subiect delicat. Parintii mei sunt chiriasi intr-o garsoniera din zona Kogalniceanu iar administratorul de bloc le ... (vezi toată discuția)