avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie ptr.injurii si calomnii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie ptr.injurii si calomnii

De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum dupa 1 an de zile i-am facut reclamatie scrisa la politie sa o potoleasca. Azi ma trezesc pe strada amenintata cu omorul, injurata ca la usa cortului de aceasta vecina si concubinul ei. Cum pot sa scot ordin judecatoresc de restrictie, deoarece ea sustine ca au relatii la politie si nu i va face nimic. Imi este frica ca voi fi omorata de acest individ pe care nu l cunosc ca nume iar Politia Romana cine stie daca ii va aplica o corectie. Eu nu vreau sa mor de mana unui Rrom, care nici nu stie cum ma cheama. Astept un raspuns urgent.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 21:55, 21 Iulie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiu pe cineva care a patit la fel ca si tine .. a rezolvat problema asa . Plangere la politie .. si la fel a fost amenitata si etc.. a 2 a zi sa dus iar la politie si le-a dat o amenda pentru tulbularea linisti pubice . a 3 zi sa dus la parchet si a cerut o anceta deoarece politia favoriza si nu aplana cearta .. drept urmare dupa acea plangre la parchet .. a gasit si 2 martori de pe acea strada si i-a dat in judecat pentru injuri si amenintari ... la final iau gasit cu tigari de contrabanda si asa a venit linistea ...spre sa te ajute ...
Multumesc, dar eu nu prea vreau sa ma plimb prin tribunale.O sa vad ce se poate rezolva
Ordinul este reglementat in cadrul legii impotriva violentei in familie, iar Capitolul VII asa cum a fost modificat prin Legea 25/2012 privind modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, face referire la "Ordinul de protectie".
Nu este insa cazul dvs. intrucat agresorul sau agresorii nu face parte din familie.
Insulta si calomnia nu mai sunt sub incidenta legii penale
Daca aveti probe temeinice,aveti dreptul conferit de Legea Fundamentala de a apela la justitie
Totodata daca detineti probe care sa dovedeasca amenintarile,aveti dreptul sa formulati plangere sub aspectutul savarsirii faptei prev de art 193 Codul penal
Bun, si daca sunt insultata si amenintata cu omor, in strada fara martori, caci asta se si urmareste, cum ma pot proteja si feri de acesti huligani?

Alte discuții în legătură

Calomnie și amenințări pe facebook. se pot face plângeri penale împotriva celor care fac asemenea lucruri? Ctin2015 Ctin2015 buna ziua , avand in vedere ca spatiul virtual a devenit din ce in ce mai nociv , doresc sa intreb ce masuri legale se pot lua impotriva celor ce ... (vezi toată discuția)
Injurii, calomnie ana122 ana122 Buna ziua,ce pot face dupa ce am facut o reclamatie la politie pt injurii si calomnie impotriva unei persoane?Daca o dau in judecata ,ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Identificarea unei persoane care te injura pe strada Ristina Ristina CUM si CINE face identificarea unei persoane care te injura si te insulta pe strada, in vazul tuturor ? Este obligata Politia sa faca identificarea individului ... (vezi toată discuția)