avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... ce risc?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

ce risc?

Buna ziua! As dori si eu o parere avizata referitor la urmatoarea situatie: ce risca o persoana careia i se cere, ca si favor, sa accepte ca o alta persoana sa ia, pe numele ei, in concesiune un teren, pe care sa dezvolte o afacere din fonduri europene nerambursabile, luate tot pe numele ei, printr-o firma in care ambele persoane vor figura ca si asociate? Mentionez ca motivul pentru aceasta situatie este varsta perfecta a persoanei careia i se cere favorul, pentru obtinerea de fonduri europene...
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 13:53, 25 Iulie 2012
Eu din cate vad acolo nu e vba de o simpla asociere, ci persoana respectiva va fi chiar administrator, titular al dosarului de fonduri europene.

Deci, de riscat risca foarte mult - daca face ceva aiurea cel pe care'l 'acopera' se resfrange si asupra lui, atat comercial, civil cat si penal
multumesc mult pentru raspuns! Afacerea este, asadar, dubioasa, asa cum a banuit si persoana in cauza, instinctal, fara a avea vreo notiune juridica despre situatie. Cu atat mai mult, cu cat cel care cere favorul s-a oferit sa ocupe el postul de administrator al firmei prin care ar urma sa se obtina fondurile europene, motivand ca "nu ar vrea sa-l deranjeze pe domnul-victima pentru orice semnatura de nimic"...
nu e obligatoriu sa fie o smecherie dar trebuie sa aiba o imensa incredere in omul ala
~ Conținut șters la cerere ~
Precum zicala:"Banul e ochiul dracului" parerea mea este sa nu riscati astfel de asocieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadre militare (angajati isu) au voie sa fie actionari sau administratori de srl ? petre1981 petre1981 Buna ziua! Doresc sa infiintez un SRL-D si sa incepem o afacere cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Mentionez ca sunt cadru militar, si eu stiam ca ... (vezi toată discuția)
Ma intereseaza un credit pentru deschiderea unei afaceri...ce am de facut? doraa37 doraa37 Sunt somera,am 40 ani si nu imi gasesc un loc de munca... As vrea sa-mi deschid propria afacere,ce am de facut si de ce am nevoie? (vezi toată discuția)
Fonduri europene ContSters167247 ContSters167247 Sub deviza: Masura castigului este masura riscului pe care ti-l asumi... Va intreb: Cati dintre dumneavoastra ati accesat sau doriti sa accesati fonduri ... (vezi toată discuția)