Buna. Am introdus o factura pentru marfa din ungaria in intrari in valuta in saga si am pus la taxare inversa. Am facut decontul de tva si s-a majorat tva-ul cu suma respectiva ce o calculat programul la factura din ungaria. Nu numai atuncea trebuie sa platesc tva cand am vandut marfa respectiva? Trebuie platit si la intrare tva-ul.
Dupa soldurile din jurnal de cumparari si jurnal de vanzari am de platit 300 de ron, dar in decont apara 730 pentru ca 430 de ron o calculat de la factura din ungaria
Transforma valoarea facturii din valuta in lei la cursul BNR din ziua efectuarii receptiei marfii.
Intra in SAGA la Intrari si in dreapta ecranului bifeaza casuta ‘’TVA taxare inversa’’.
Valideaza operatiunea.
Intra in ‘’Situatii, rapoarte’’, acceseaza ‘’jurnal vanzari cumparari’’. Vei obseva ca factura a fost inregistrata atat la ‘’cumparari’’, cat si la ‘’vanzari’’ cu TVA-ul afferent.
La finalul lunii in ‘’declaratii’’ (300) o sa apara suma atat la TVA colectat, cat si la TVA deductibil, sectiunea ‘’achizitii intracomunitare’’.
Achizitia intracomunitara se raporteaza si in D 390.
Succes !
Declaratia 300
previas
Am o nelamurire la completatea declaratiei 300
am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)