avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea programului de munca pentru mamele care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea programului de munca pentru mamele care alapteaza

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog, daca exista o prevedere legala de reducere a programului de munca pentru mamele care alapteaza? Si daca da, pana la ce varsta a copilului?

Multumesc foarte mult,
Cel mai recent răspuns: AConstantin , utilizator 21:09, 22 Iulie 2012

OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca

Art. 17

(1)Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.

(2)La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.

(3)Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.

Multumesc pentru raspuns!
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariatei care alapteaza ro_xy86 ro_xy86 lucrez la o firma din februarie 2010, in decembrie am nascut. asadar nu m-am incadrat sa stau acasa cu bebelusul.am intins-o pana acum cu concediu de ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru mamele care alapteaza MirunaMaya MirunaMaya Buna ziua, Am fost in CIC in varsta de pana la 1 an si din luna ian. 2016 m- am intors la munca. Trebuie sa stau la birou 8 ore/ zi, dar eu inca alaptez. Am ... (vezi toată discuția)
Reducere cu 2h/zi a programului de lucru roxanne^^ roxanne^^ Buna ziua, Gasesc pe Internet o informatie conform careia, pentru mamele care se intorc mai devreme de 2 ani la serviciu, durata de lucru se poate reduce ... (vezi toată discuția)