avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical din timpul somajului e considerata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical din timpul somajului e considerata vechime in cimpul muncii ?

Buna ziua ,
Daca am intrerupt somajul cu concediu medical.....acest concediu medical din timpul somajului, este vechime in cimpul muncii ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:53, 24 Iulie 2013
Da.
As dori va rog sa-mi raspundeti: eu am fost in somaj si mi-am suspendat somajul cu medicale. Suneti-mi concediile medicale de boala, de crestere copil si concediile pre si postnatal se considera vechime in munca. Vreau sa stiu pentru ca m-am angajat si vreau sa vad daca mi-ar putea da si un spor de vechime la salariu. As dori sa stiu si baza legislativa. Va multumesc!
OUG nr.111/2013 prevede:
art.22

(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
1. Perioada de somaj indemnizat si de concedii medicale (de toate felurile) nu reprezinta vechime in munca dar sunt stagiu de cotizare la pensie deoarece pentru ele se plateste contributia pentru pensie.

2. Pentru perioada de CCC v-a raspuns colegul meu.
Niciun fel de concediu nu este considerat vechime in munca? Nici macar cel de lauzie si cel de risc maternal?

Alte discuții în legătură

Concediul medical xculescu xculescu buna seara, concediul medical pentru cresterea copilului este considerat vechime in munca/? sau contractul este suspendat si prin urmare nu se mai considera ... (vezi toată discuția)
Perioada somaj ralucard ralucard Buna ziua! As dori sa stiu ce perioade imi sunt luate in calcul la vechimea in munca, avand in vedere faptul ca lucrez la stat si beneficiem de sporul privind ... (vezi toată discuția)
Durata somaj alynna298 alynna298 buna ziua, eu am vechime pe cartea de munca 4 ani,8 luni si 2 sapt. aceasta este vechimea calculata pana am intrat in concediu prenatal in data de 14 martie ... (vezi toată discuția)