avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul medical

buna seara, concediul medical pentru cresterea copilului este considerat vechime in munca/? sau contractul este suspendat si prin urmare nu se mai considera ani de munca? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:21, 23 Ianuarie 2013
Nu exista concediu medical pentru cresterea copilului.
Concediul medical este acel concediu pentru care se da certificat medical si este considerat ca perioada de stagiu in sistemul public de pensii.

OUG nr.158/2005:
ART. 45
(1) Perioadele în care asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) şi (2) beneficiazã de indemnizaţiile prevãzute la art. 2 constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii...

Concediul pentru ingrijirea copilului pana la 1 an sau 2 ani este perioada de suspendare a CIM, dar constituie vechime in munca.

OUG nr.111/2010:
ART. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1),respectiv la art. 5, art. 6, art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical din timpul somajului e considerata vechime in cimpul muncii ? viomitrea viomitrea Buna ziua , Daca am intrerupt somajul cu concediu medical.....acest concediu medical din timpul somajului, este vechime in cimpul muncii ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca cei doi ani cat am stat in concediu pentru cresterea copilului se considera ani de vechime pentru pensie Liliana Soltuz Liliana Soltuz Buna ziua, As vrea sa stiu daca cei doi ani cat am stat in concediul pentru cresterea copilului se considera ani de vechime. Concediul de odihna sau medical ... (vezi toată discuția)
Durata somaj alynna298 alynna298 buna ziua, eu am vechime pe cartea de munca 4 ani,8 luni si 2 sapt. aceasta este vechimea calculata pana am intrat in concediu prenatal in data de 14 martie ... (vezi toată discuția)