avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... As vrea sa stiu daca cei doi ani cat am stat in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

As vrea sa stiu daca cei doi ani cat am stat in concediu pentru cresterea copilului se considera ani de vechime pentru pensie

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca cei doi ani cat am stat in concediul pentru cresterea copilului se considera ani de vechime.
Concediul de odihna sau medical se scad din anii de vechime?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:25, 8 Martie 2012
Concediu de odihna aveti indemnizatie de concediu si beneficiati de vechime in munca si stagiu de cotizare pentru CAS.
Concediu medical este perioada asimilata stagiului de cotizare, aveti stagiu de cotizare.
Concediul pentru cresterea copilul este considerata vechime in munca, conform OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului: Art. 18. - (1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Atentie vechime in munca cu stagiu de cotizare pentru pensie nu pentru spor de vechime.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Potrivit art. 49, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 263/2010, perioada in care o persoana a beneficiat, ulterior datei de 1 ianuarie 2006, de CCC constituie stagiu asimilat stagiului de cotizare si se valorifica la acordarea pensiei.
Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
.......................................
f) a beneficiat, incepand cu data de 1 ianuarie 2006, de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Durata ccc este considerata ca vechime ptr co? Popescu Lorena Popescu Lorena Buna dimineata, imi pot lua concediu de odihna dupa revenirea din concediul de crestere si ingrijire copil? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)