avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deschidere afacere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deschidere afacere

Buna ziua,

Doresc sa deschid o mica afacere in domeniul patiseriei, insa se pare ca acesta idee a mea se mai regaseste si in alta parte sub forma de franciza.

Eu nu doresc franciza, care in primul rand este enorm de scumpa, pe mine ma costa mult, mult mai putin.

ce se poate intampla juridic in cazul in care doresc sa incep acesta afacere pe cont propriu, fara sa ma implic cu franciza respectiva.

va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: sebastian_27 , utilizator 11:46, 23 Iulie 2012
Dumneavoatra va puteti desfasura activitatea in firma pe care o sa o infiintati cu conditia sa nu copiati fara drept din conceptele operationale, financiare, de marketing si publicitare ale celeilalte firme care e proprietara francizei.
Buna ziua,

Va multumesc frumos.

Doar produsul in sine e la fel ca si la franciza, sau cel putin asemanator.

Asadar pot incepe sa produc pe cont propriu, dar sa nu ma "ating" de ideile lor de promovare, marketing, spatiu si asa mai departe.

Pe mine ma intereseaza strict produsul, il pot produce eu si mai departe sa il comercializez?

Ce forma este mai buna? SRL, PFA, II, SRL-D.

Am 27 de ani, este prima firma.

Daca totul este ok, il pot produce si comercializa vreau sa trec deja la treaba.

Va mulumesc frumos si astept un raspuns cand puteti
Si nu am cursuri de calificare in domeniu patiserie-bucatarie-cofetarie, am studii universitare, post universitare si experienta in comert de aproximativ 4 ani
Pentru ca nu aveti un atestat in meserie, atunci pica varianta pfa si puteti incepe cu srl.
Dar mai bine e ca inainte sa incepeti sa faceti formalitatile de infiintare a firmei, sa mergeti la Directia sanitar veterinara de care apartine punctul de lucru si sa va interesati care sunt conditiile pentru autorizatie de la DSVSA. Adica sa vedeti daca spatiul in care veti produce si utilajele pe care le veti achizitiona sunt corespunzatoare cu conditiile impuse de ei.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
george-neagu, moderator
Multumesc tare mult:)

Sper sa am succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse de patiserie facute la domiciliu cotirlan cotirlan Eu si sotia ne dorim sa infiintam: pfa? , intreprindere individuala sau asociatie familiala ?pentru produse de patiserie, cofetarie la domiciliu.Deci sa le ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unei afaceri de apartament MadalinCristea MadalinCristea Buna ziua, Doresc sa deschid o afacere cu vanzarea de torturi facute acasa si ma gandeam sa fac totul legal si poate pot atrage fonduri europene. Din ... (vezi toată discuția)
Ajutor in infiintarea unei societati iuliamarin iuliamarin Buna ziua, Vreau sa imi deschid o afacere, un PFA sau un SRL-D, si va rog, daca ma puteti indruma spre a alege optiunea cea mai corecta. Doresc sa fac ... (vezi toată discuția)