avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ajutor in infiintarea unei societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ajutor in infiintarea unei societati

Buna ziua,
Vreau sa imi deschid o afacere, un PFA sau un SRL-D, si va rog, daca ma puteti indruma spre a alege optiunea cea mai corecta.
Doresc sa fac torturi si prajituri de casa pe comanda. Pentru inceput nu vreau sa imi deschid si un punct de desfacere unde sa vand publicului larg, ci pe viitor cand ma voi extinde. Deocamdata vreau sa ma limitez ca realizarea de torturi personalizate si prajituri pentru diferite evenimente: zile de nastere, onomastica, botez, nunti, etc.
Nu am cursuri in domeniu si din cercetarile mele trebuie sa fac un curs de cofetar - patiser pentru a putea sa imi deschid o firma. Intrebarile mele sunt urmatoarele"
1. Pentru infiintarea unui PFA stiu sigur ca e necesar cursul, dar pentru SRL?
2. Ce autorizatii trebuie sa primesc pentru a functiona si care sunt conditiile ce trebuie sa le indeplinesc pentru primirea autorizatiiilor aferente?
3. Ce alta posibilitate mai am de a face prajituri si torturi de acasa fara sa fie nevoie de amenajarea spatiului ca un laborator. Exista posibilitatea de a realiza aceste produse din locuita proprie? (produse home-made la domiciliu)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: iuliamarin , utilizator 13:51, 7 Mai 2013
1. Pentru a desfasura aceste activitati in cadrul unui SRL, nu aveti nevoie de documente care sa confirme pregatirea Dvs. in domeniu.
2. Obligatoriu aveti nevoie de autorizarea DSP, apoi de acordul de functionare eliberat de Primaria in raza teritoriala a careia veti stabili sediul social al societatii
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
juridic dana, utilizator
Multumesc frumos.
Voi incepe cursul peste doua luni, dar tot nu stiu cum o sa fac cu spatiul. Investitia e foarte mare sa imi fac un laborator si eu nu vreau deocamdata sa ma extind atat de mult. Vreau ceva strictul necesar, am citit pe internet ca exista ceva gen: prajituri si toruri la domiciciul clientului, unde eu ma duc cu ustensilele si tortul il fac la el acasa. Se poate asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pentru pfa ionut4ionut ionut4ionut Am facut un curs de cofetar si doresc sa deschid un PFA . Voi face torturile si prajiturile la domiciliul clientului (pentru a nu avea nevoie de ... (vezi toată discuția)
Laborator prajituri la comanda anomarairam anomarairam Buna ziua, intentionez sa imi deschid un mini laborator de productie torturi si prajituri la comanda, as dori sa stiu ce autorizatii trebuie sa am. Laboratorul ... (vezi toată discuția)
Certificat conformitate torturi Ancutica1705 Ancutica1705 Buna ziua,am un SRL si vreau sa imi deschid un laborator de cofetarie patiserie,pentru a da clienților certificat de conformitate pentru torturi si ... (vezi toată discuția)