avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept de somaj

Buna ziua,

As dori sa-mi spuneti daca am drept de somaj dupa vechime neintrerupta in ultimii an ( contract nedeterminat), dar in care am beneficiat de cateva zile de concediu medical in ultimul an.
Sunt obligat sa demisionez daca primesc salarii compensatorii si as dori apoi sa ma reangajez in alta parte. O alta intrebare este : cu ce data asa putea sa ma reangajez , ca apoi sa pot beneficia de somaj ?

Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:06, 23 Iulie 2012
Incetarea c.i.m. prin demisie nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj ...

Daca va incetati raportul de munca, de exemplu, cu data de 01.08.2012 , atunci noua activitate va trebui s-o incepeti tot cu data de 01.08.2012 ... puteti incheia un c.i.m. pe durata determinata, astfel incat la expirarea duratei pentru care a fsot incheiat sa puteti beneficia de somaj.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Din zilele de concediu medical sunt stagiu de cotizare la somaj numai primele 5 zile, din fiecare concediu medical initial, care sunt suportate la plata de angajator.

3. Cele 12 luni de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator si nici neaparat consecutive.

4. - Puteti sa incheiati un CIM pe perioada determinata iar la incetarea acestuia veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca indepliniti conditia de stagiu de cotizare.
- Acest CIM il puteti incheia cat mai repede incat sa puteti indeplini conditia de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru angajat cu contract de munca pe perioada determinata prest prest Buna ziua. Un angajat care a avut contract de munca pe o perioada determinata de 1an,poate beneficia de somaj? Multumesc. (vezi toată discuția)
Somaj elisabeta05 elisabeta05 Ultimul CIM a fost perioada determinata de 3luni,in ultima luna in urma unui accident de munca am fost in incapacitate de munca (130 zile).Aceasta perioada se ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Ghitis Ghitis Buna ziua, v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune pe care nu prea o inteleg. Anul trecut in luna Noiembrie am intrat in somaj pana anul acesta in ... (vezi toată discuția)