avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie cu avionul
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie cu avionul

Buna ziua,
Am un nepot de 12 ani care doreste sa calatoareasca cu avionul de la Bologna la Bucuresti insotit de fratele lui de 20 ani. Intrebarea mea este, ce documente sunt necesare pentru minorul de 12 ani ca sa poata calatorii?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:40, 24 Iulie 2012
Pasaport si bilet de avion
Multumesc! Sa inteleg ca nu este necesar niciun act prin care parintii sa-si dea acordul ca minorul poate calatorii cu avionul?
Parintii pot da o declaratie la notarul care are apostila de la Haga, pentru a o folosi in caz de nevoie.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
Justitiarul711, utilizator
Acordul parintilor se solicita la iesirea din Romania, nu la intrare. Nu ati precizat daca minorul ramane in tara sau va pleca inapoi insotit de fratele sau.
In ce priveste calatoria cu avionul, e recomandabil ca parintii sa afle informatii de la compania cu care vor calatori copiii.
Minorul se va intoarce in Italia insotit de parinti. Am sunat la compania aeriana Blue Air si habar nu au, au zis sa sunam la consulat. O sa incerc la notar. Multumesc mult pentru informatii!

Alte discuții în legătură

Minor roman fara declaratie din italia in anglia Emiliaaa Emiliaaa Buna seara. Am 17 ani si traiesc in Italia. Ma intrebam daca pentru a calatorii din Italia spre Anglia este nevoie de declaratia parintilor (fiind cetatean ... (vezi toată discuția)
Minor de 14 ani pleaca neinsotit in ue omisomis omisomis Care este procedura pe care trebuie sa o indeplinesc astfel incat copilul meu, minor 14 ani impliniti (pasaport individual valabil), sa poata pleca pentru o ... (vezi toată discuția)
Parasirea romaniei de catre un minor neinsotit ally_badboy ally_badboy buna, as vrea sa stiu ce acte sunt nencesare pentru a putea un copil de 16 ani parasi romania neinsotit. Suntem stabiliti in Italia iar in luna noiembrie ... (vezi toată discuția)