avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Minor roman fara declaratie din Italia in Anglia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Minor roman fara declaratie din Italia in Anglia

Buna seara. Am 17 ani si traiesc in Italia. Ma intrebam daca pentru a calatorii din Italia spre Anglia este nevoie de declaratia parintilor (fiind cetatean roman si minor). La iesire din Romania stiu ca este nevoie, insa nu stiu daca se procedeaza astfel si pentru a calatorii din tara straina spre tara straina. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Emiliaaa , utilizator 08:20, 28 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e nevoie de declaratie, insa vedeti la compania aeriana daca transporta minori neinsotiti.
Minorii nu au voie sa calatoreasca neinsotiti. Pot calatori doar in situatia in care sunt insotiti de personalul companiei de zbor care opereaza cursa aeriana si daca sunt asteptati la destinatie de cineva. Nu stiu care este legislatia in Italia, poate plecati cu trenul sau autocarul....
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
jenna, utilizator
Da, compania RyanAir nu ofera aceasta posibilitate ca Blue Air ul, dar de la 16 ani se poate calatorii neinsositi: "Ryanair nu transportă minori neînsoţiţi cu vârsta sub 16 ani. Copiii cu vârsta sub 16 ani trebuie să fie însoţiţi întotdeauna de pasageri în vârstă de peste 16 ani". Multumesc frumos
gi-jane2 a scris:

nu e nevoie de declaratie, insa vedeti la compania aeriana daca transporta minori neinsotiti.

Da, asa am procedat mereu cu compania Blue Air la iesire din Romania, insa regulamentul RyanAir e diferit: "Ryanair nu transportă minori neînsoţiţi cu vârsta sub 16 ani. Copiii cu vârsta sub 16 ani trebuie să fie însoţiţi întotdeauna de pasageri în vârstă de peste 16 ani". Multumesc frumos

jenna a scris:

Minorii nu au voie sa calatoreasca neinsotiti. Pot calatori doar in situatia in care sunt insotiti de personalul companiei de zbor care opereaza cursa aeriana si daca sunt asteptati la destinatie de cineva. Nu stiu care este legislatia in Italia, poate plecati cu trenul sau autocarul....

Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Emiliaaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu avionul DanielP DanielP Buna ziua, Am un nepot de 12 ani care doreste sa calatoareasca cu avionul de la Bologna la Bucuresti insotit de fratele lui de 20 ani. Intrebarea mea este, ce ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara a minorului neinsotit Daniela123456789 Daniela123456789 Buna ziua! Se poate ca un minor de peste 16 ani sa calatoreasca cu avionul(wizz air) singur, fara insotitoare de zbor,doar cu procura de la ambii parinti ... (vezi toată discuția)