avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Iesirea din tara a minorului neinsotit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Iesirea din tara a minorului neinsotit

Buna ziua! Se poate ca un minor de peste 16 ani sa calatoreasca cu avionul(wizz air) singur, fara insotitoare de zbor,doar cu procura de la ambii parinti cumparand un bilet normal?Si daca da, trebuie sa mai efectuam formalitati de predare primire?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:45, 25 Ianuarie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
art 2 pct 2 din legea 248/2005
(2) Cetățenii români minori pot călători în străinătate numai însoțiți, cu acordul părinților
[ link extern ]
Deci, legal.. nu poate calatori.
Da, însă aveți nevoie de o procură autentică de la ambii părinți și să vă prevalați de serviciul companiei aeriene de asigurare a însoțirii pe perioada zborului.
Astfel, angajații companiei aeriene vor prelua minorul de la părinți și îl vor încredința persoanei care îl așteaptă în țara de destinație.
Sunați la compania aeriană pentru a discuta despre acest serviciu.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se poate pleca din țară la 17 ani ramona.anna82@gmail.com ramona.anna82@gmail.com Bună ziua! Am un băiat de 17 ani,abia peste 4 luni face 18. Poate să plece în Austria cu procura și cu buletinul pentru 2 luni? (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani poate calatori singur in strainatate? axa7070 axa7070 buna , poate calatorii singur in stainatate un minor de 16 ani? Problema mea este cred destul de des intalnita . Ambii parinti sunt plecati la munca in ... (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani,poate iesi din tara fara insotitor? alexandra2000 alexandra2000 Buna ziua.Fiica mea a fost chemata de verisoara ei in italia luna viitoare,dar ea nu poate veni dupa ea si nici eu sau tatal ei nu o putem duce.Se poate face ... (vezi toată discuția)