avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Daca se poate pleca din țară la 17 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Daca se poate pleca din țară la 17 ani

Bună ziua! Am un băiat de 17 ani,abia peste 4 luni face 18. Poate să plece în Austria cu procura și cu buletinul pentru 2 luni?
Cel mai recent răspuns: ramona.anna82@gmail.com , utilizator 12:11, 25 Ianuarie 2019
Buna ziua.
Se poate dar cu pasaport si procura din partea unui parinte, daca minorul pleaca cu celalat parinte, au din partea ambilor parinti daca minorul pleaca cu o alta persoana.
Intrebati mai exact la un notar sau la Politia de frontiera.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, însă aveți nevoie de o procură autentică de la ambii părinți și să vă prevalați de serviciul companiei aeriene de asigurare a însoțirii pe perioada zborului.
Astfel, angajații companiei aeriene vor prelua minorul de la dvs și îl vor încredința persoanei care îl așteaptă în țara de destinație.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Și daca merge cu mașina la vama întâmpină probleme daca are procura ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara a minorului neinsotit Daniela123456789 Daniela123456789 Buna ziua! Se poate ca un minor de peste 16 ani sa calatoreasca cu avionul(wizz air) singur, fara insotitoare de zbor,doar cu procura de la ambii parinti ... (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani,poate iesi din tara fara insotitor? alexandra2000 alexandra2000 Buna ziua.Fiica mea a fost chemata de verisoara ei in italia luna viitoare,dar ea nu poate veni dupa ea si nici eu sau tatal ei nu o putem duce.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate ruxandralider ruxandralider Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de \"viza de flotant \" si isi doreste ... (vezi toată discuția)