avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mandat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mandat

Buna, am urmatoarea speta...trebuie incheiat un contract de vanzare intre 2 mostenitoare ale unui defunct, defunct care a incheiat anterior decesului un contract de mandat cu un tert, prin care il imputerniceste pe acesta sa intabuleze si sa vanda unei alte persoane cota de 1/2 dintr-un nr de imobile, urmand ca restul cotei de 1/2 din imobile sa ii revina acestuia(mandatarului) pentru realizarea mandatului. Intre timp intervine decesul mandantului iar cele 2 mostenitoare vin la notar in vederea perfectarii contractului astfel:
- cota de 1/2 catre 2 cumparatori cu care a antecontractat mandatarul, in numele si pe seama defunctului(care era in viata la data antecontractului) existand pret, termen e predare a posesiei si restul detaliilor stabilite in cadrul antecontractului (cu care cele 2 mostenitoare sunt de acord)
- cota de 1/2 - fara pret - in temeiul contractului de mandat, catre mandatarul x
Credeti ca vor exista probleme din partea Cartii Funciare cu privire la lipsa pretului din contract pt cota de 1/2 si la faptul ca actul de mandat nu le este opozabil lor in nici un fel? Pentru aceasta cota se vor achita toate taxele pt intabulare, impozit pt transfer etc.? Cu ce titlu dobandeste mandatarul nostru dreptul de proprietate? Actul se va intitula contract de vanzare...cu deosebirea ca unul dintre dobanditori nu este cumparator...ci dobndeste in temeiul contractului de mandat

Alte discuții în legătură

Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, drept de proprietate, am ... nicolaect nicolaect buna ziua, transfer drept de propritate: teren extravilan am o \'procura speciala\' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura ... (vezi toată discuția)
Procura vinzare adigrig adigrig Eu si sotia suntem proprietarii unui apartament in Romania. Acum domiciliem in strainatate si vrem sa vindem apartamentul. Ce fel de procura trebuie facuta de ... (vezi toată discuția)